El Museu de la Pesca trasllada les converses “Imatges que fan parlar” a Palamós Gent Gran

Durant el mes de maig i juny s’han fet dues parades del cicle entre els nostres residents i usuaris.

Des de fa anys, el Museu de la Pesca utilitza el seu arxiu fotogràfic per recuperar de manera col·lectiva la memòria viva del poble. A partir d'imatges i fotografies, sovint sense data, autor o identificació de les persones que hi apareixen, realitzen els cicles "Imatges que fan parlar": una trobada entre diferents vilatans que aprofiten no només per identificar persones o llocs, sinó també contextualitzar les imatges i explicar-ne anècdotes d'èpoques passades.

El Museu de la Pesca l'anomena "Projecte Memòria Viva" i ja s'han realitzat diferents cicles al llarg dels anys. Entre altres s'han explicat i reviscut la vida dels "xiringuitos", les històries de vida de les dones de mar, detallat les esscenes del port o conegut el món del mar a la Costa Brava, entre altres.

Aquest any, han traslladat el cicle a Palamós Gent Gran on els protagonistes no han estat tant les imatges sinó els i les residents i les persones usuàries del centre de dia. Diferents imatges de llocs de Palamós han estat el punt de partida per poder compartir records i anècdotes.

Entre les anècdotes, per exemple, hi ha la situació de vida d'en Josep Maria Gelpi, que als 12 anys va començar l'ofici de pescador en una galera. Ha agraït activitats com aquesta, que li fan recordar les vivències de quan era jove i les viu com un regal.

Per la seva banda, l'educadora Laura Garcia explica que estan posant en marxa de nou activitats com aquesta, que permet a les persones usuàries refrescar records passat i transportar-se en altres moments viscuts.

A la jornada també s'hi ha convidat a familiars dels i de les residents i usuàries i també voluntaris i voluntàries de la Creu Roja. S'han realitzat dues jornades: una el 25 de maig i l'altra ahir, 15 de juny, a la Unitat de Residència 1, on també hi han participat les persones que assisteixen a centre de dia.

Dia Mundial de Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans
Avui és el Dia Mundial de Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans. És una jornada per a reivindicar dret de les persones grans a ser tractades amb respecte, cura i dignitat. I també el deure de tot@s de vetllar pel seu benestar i combatre qualsevol forma de discriminació

Imatges que fan parlar. Museu de la Pesca