Peix de la nostra costa, als nostres centres

El nou obrador de peix de Palamós permetrà donar a conèixer espècies poc consumides.

L'Organització de Pescadors de Palamós (OPP) ha presentat aquest divendres l'Obrador de Peix, un nou espai que es troba al costat del Museu de la Pesca. En aquest nou equipament es manipularan i s'elaboraran productes a base de peix de proximitat amb espècies que no són les que es consumeixen de manera habitual. A més, una de les altres voluntats és promocionar la pesca sostenible, conscienciar a la població sobre el peix de proximitat i donar a conèixer les espècies de la zona.

Aquestes espècies que es volen donar a conèixer són peixos que es troben a les peixateries, però que no es consumeixen de manera habitual. El president de l'OPP, Miquel Mir, ha destacat que la voluntat és mostrar que aquest tipus d'espècies poc conegudes, ben cuinades, poden ser un bon plat pels més petits o pels pacients dels centres sanitaris.

Miquel Mir afirma que ja han treballat amb alguns centres escolars amb aquesta iniciativa i que aquesta setmana començaran a treballar amb l'Hospital de Palamós, atès que hi ha

una iniciativa de col·laboració entre Emporhotel i l'OPP per el qual l'Hospital de Palamós comprarà aquest peix per servir-lo a la seva cafeteria; i en un curt termini de temps també a les residències.

Aquesta infraestructura ha tingut un cost aproximat de mig milió d'euros, tot i que l'OPP va demanar una subvenció per finançar part del projecte.

En aquest espai, una parcel·la concessionada per Ports de la Generalitat a la Confraria de Pescadors, s'hi farà la preparació d'aquests peixos. En aquest espai es netejarà el peix i s'envasarà per congelar o no. Al final, aquest peix anirà destinat a aquests centres sanitaris o a diversos centres escolars, tal com explica la gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, Cristina Mañas.

El director general de política marítima i pesca sostenible, Sergi Tudela, ha destacat "l'excel·lència" d'aquesta iniciativa i que posa de manifest el dinamisme de la confraria de Palamós. Apunta que aquest peix que es considera "senzill", té una gran potencialitat i reconeix la bona proposta dels pescadors de Palamós.

Finalment, l'alcalde del municipi, Lluís Puig, ha coincidit amb la resta de ponents de la presentació amb l'evolució que han fet sobre la presentació d'aquestes espècies poc conegudes de peix. A més, reconeix el bon camí que està agafant el projecte que ja fa uns anys que va començar amb el projecte Palamós Peix.

Notícia publicada a Ràdio Capital

Inauguració OPP Palamós