| Assistencial

Estiueges al Baix Empordà i tens una urgència mèdica?

Durant l’estiu, modifiquem els horaris d’alguns centres per fer front a l’augment de la demanda assistencial

Amb l'arribada de l'estiu, la població estacional de les zones costaneres creix considerablement. Es calcula que la població resident al Baix Empordà creix entorn de 80.000 persones durant aquests mesos.

Això suposa un increment del 60% en la població als quals donem cobertura assistencial en cas d'urgències i que potser no coneixen quin és el seu centre de salut més proper. Per això, cal explicar bé quins són els recursos sanitaris de què disposem i quin és el que millor pot atendre cada necessitat de cura o assistència mèdica.

Al Baix Empordà hi ha un hospital d'aguts comarcal, l'Hospital de Palamós, que atén urgències cada dia, les 24 hores del dia. El centre atén problemes aguts i concrets que requereixen assistència mèdica immediata. També es demana a la població que abans de venir a l'hospital, valorin si es poden atendre al CAP o al consultori.

Per a aquells casos més banals i menys urgents, cal adreçar-se a l'atenció primària. De fet l'atenció urgent de baixa i mitjana complexitat es resol abans als CAP que a les urgències dels hospitals, on sempre tenen preferència els/les pacients amb urgències de risc vital. Al Baix Empordà hi ha 6 centres d'atenció primària i 2 consultoris que ofereixen atenció continuada durant els mesos d'estiu. Es recomana a més a més, que si no és una urgència de requereixi assistència mèdica immediata, truquin sempre al centre de salut més proper per evitar esperes.

Fins a 5 CAP de la comarca ofereixen atenció continuada cada dia, les 24 hores del dia. Són el CAP de Palafrugell, La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí, Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols. El CAP de Palamós, ho fa de dilluns a divendres de 8 a 20h.   

Finalment, 2 consultoris locals durant aquests mesos augmenten la seva plantilla i l'horari d'atenció. És el cas del consultori de l'Estartit i de Sant Antoni de Calonge. A l'Estartit, l'horari és de dilluns a divendres de 9 a 20h; i els caps de setmana i festius d'11 a 20h. Per a Sant Antoni de Calonge, l'horari de dilluns a dijous és de 8 a 13h i de 15 a 20h, mentre que els divendres és de 9 a 13h. A partir del 15 de juliol i durant tot l'agost, els caps de setmana i festius també obrirà d'11 a 20h.

Campanya informativa al sector turístic
Per tal d'informar a totes les persones estiuejants iniciem una campanya informativa.

Es comptarà amb la col·laboració del sector turístic. S'ha fet arribar a oficines de turisme, càmpings, hotels i altres allotjaments turístics per tal de fer arribar la informació a les persones que ho necessitin. A més, s'oferirà en tres idiomes: català, castellà i anglès.

A banda, també es reforçarà el missatge a través dels comptes corporatius de les nostres xarxes socials.

Estiueges al Baix Empordà i tens una urgència mèdica?
Estiueges al Baix Empordà i tens una urgència mèdica?