| Assistencial

Comunitat de pràctica iNexesCSC a SSIBE

Ha estat el 27 de juny i s'han presentat quatre projectes innovadors a la nostra entitat.

El dia 27 de juny ha tingut lloc una trobada a SSIBE de la comunitat de pràctica iNexesCSC.

Des de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) s'ha posat en marxa fa poc més d'un any la comunitat de pràctica iNexesCSC constituïda pels responsables d'innovació de 29 hospitals del SISCAT associats al CSC.

iNexesCSC és una xarxa creada pel CSC per identificar i impulsar projectes innovadors entre els associats.

Des de casa nostra, s'han presentat quatre projectes innovadors:

  • La plataforma en línia que s'utilitza a Palamós Gent Gran per a la neuroestimulació de persones amb dany cerebral adquirit i malaltia d'Alzheimer o altres tipus de demència per a recuperar o mantenir el seu nivell neurològic i millorar les seves funcions cognitives. Es tracta de l'eina realitzada per l'Institut Guttmann (GNPT - Guttmann Neuro Personal Trainer).
  • La formació per simulació clínica, aplicada fa temps a SSIBE i que permet consolidar aprenentatges o generarlos a partir de l'experiència simulada.
  • La futura solució d'intel·ligència artificial aplicada als emplatats per part d'Emporhotel,  que aportarà més seguretat als emplatats; la identificació del menjar consumit per part dels pacients; i l'elaboració d'estudis de valor nutricional.
  • Ús de la medicina hiperbàrica, que a part d'atendre accidents disbàrics relacionats amb el submarinisme- i intoxicacions per monòxid de carboni, es fan sessions relacionades amb altres patologies com per exemple per a cuidar ferides relacionades amb patologies vasculars, seqüeles del tractament radioteràpic de diferents neoplàsies o complicacions de problemes traumàtics.
imatge trobada InnexesSCS