Responsabilitat social corporativa

Les nostres cafeteries ja serveixen peix de la Llotja de Palamós

A banda del consum de proximitat, la iniciativa persegueix posar en valor espècies poc conegudes de la nostra costa.

Com us vam avançar fa unes setmanes, l'Organització de Productors de la Pesca de Palamós (OPP-91) ha posat en funcionament l'Obrador de Peix, un espai on preparar el peix pescat a Palamós amb l'objectiu de diversificar-ne la comercialització i posar en valor el consum d'espècies poc conegudes, però tant o més saboroses i nutritives que les que estem més habituats a consumir.

La neteja del peix per deixar-lo llest pel consum, l'envasat i la posterior conservació en congelació, permet generar suficient estoc de les diferents espècies per poder atendre la demanda de col·lectivitats com escoles, centres sanitaris o residències. Aquestes col·lectivitats, necessiten planificar amb una mínima antelació els menús a elaborar i disposar de quantitats relativament elevades i de qualitat uniforme per poder atendre les persones que utilitzen els seus serveis.

Fruit de la col·laboració entre Emporhotel, AIE i l'OPP-91, des d'aquest dilluns ja hem pogut començar a gaudir d'aquest peix km0 al menú servit a les cafeteries de l'Hospital de Palamós, de Palamós Gent Gran i al menú del personal de les Àrees Bàsiques.

En concret, aquesta setmana hem pogut degustar:

  • Dilluns: Sorell en escabetx
  • Dimarts: Molla al forn
  • Dimecres: Gatets en samfaina
  • Dijous: Pastís de gamba blanca
  • Divendres: Seitó fregit
  • Dissabte (demà): Verat a la planxa amb all i julivert

Amb aquest projecte, la Confraria de Palamós fa un pas endavant cap a la modernització, amb la mirada posada en la promoció de la pesca sostenible, en la valorització del nostre peix i de la producció primària i en l'aposta necessària pel consum de proximitat.

Per part d'Emporhotel, estem treballant per avançar cap a la introducció del peix de Palamós en els menús destinats a les persones ateses tan a l'Hospital com en les diferents residències Gent Gran de l'entorn SSIBE.

Desitgem que en gaudiu!