Donem tovalloles i llençols al nou servei de bugaderia i dutxes per als temporers de la poma

L'Associació Amb les teves mans impulsa el projecte a Sant Pere Pescador.

L'Associació Amb les teves mans, juntament amb l'Ajuntament de Sant Pere Pescador i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, han iniciat un nou servei de bugaderia i dutxes al centre cívic de Sant Pere Pescador per als temporers de la poma.

La temporada de recollida es va iniciar a principis de setembre, i des de la ONG Amb les teves mans van decidir que havien de combatre les condicions de vida dels temporers que sovint es veuen desemparats a l'hora de trobar un lloc on allotjar-se. És una situació no només precària per als propis treballadors, sinó que "també afecta la nostra comunitat i que hem de combatre" afirma Milton Sànchez, de la ONG.

El servei acull diàriament entre 35 i 40 usuaris temporers. Les instal·lacions del centre cívic estan obertes de dilluns a dissabte, de les sis de la tarda fins a les nou del vespre, i romandran operatives fins al 15 d'octubre, quan acaba la recol·lecció.

L'objectiu d'Amb les teves mans va més enllà de l'actual temporada; la intenció és expandir el projecte per abordar el problema del sensellarisme associat als temporers que arriben a l'Alt i el Baix Empordà. Durant la pandèmia, ja es van prendre mesures per prevenir brots de la COVID entre aquest col·lectiu.

Des de SSIBE, hem donat material a la ONG que han fet arribat al nou servei de dutxes i bugaderia. En concret, hem donat tovalloles i llençols que ja estaven en desús i que no utilitzem per als nostres centres sanitaris.

D'aquesta manera, no només aportem el nostre granet de sorra en millorar les condicions dels temporers de la poma, sinó que aconseguim donar una segona vida a aquest material a en desús.

Notícia publicada a Emporda.info

Nou servei de bugaderia i dutxes per als temporers de la poma a Sant Pere Pescador