| Prevenció i promoció de la salut

El servei de reumatologia inicia un projecte de difusió per informar i sensibilitzar sobre la patologies reumàtiques.

En motiu del 12 d’octubre, Dia Mundial de les Malalties Reumàtiques

El 12 d'octubre es commemora el Dia Mundial de les Malalties Reumàtiques, amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre els problemes que afecten les persones que pateixen malalties reumàtiques i de l'aparell locomotor.

En motiu del dia mundial, des del servei de Reumatologia de l'Hospital de Palamós iniciem un projecte per donar a conèixer i sensibilitzar la població sobre aquestes malalties. A través del compte d'Instagram @_ssibe, periòdicament publicarem diferents stories a mode de píndoles amb informació bàsica sobre les malalties, símptomes, consells i tractaments. 

Què són les malalties reumàtiques?
Les malalties reumàtiques són un conjunt de més de 200 malalties que afecten l'aparell locomotor; és a dir, a les articulacions, músculs, tendons i lligaments, així com al teixit connectiu i també inclouen les malalties metabòliques de l'os.

Aquestes malalties tenen una elevada prevalença en la població, són la segona causa de consulta als hospitals, aporta més del 50% de les causes d'invalidesa total o parcial, i són la segona causa d'absentisme laboral i pèrdua de treball, segons les dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

El principal símptoma és el dolor articular, en ocasions també provoca inflamació i deformitat de les articulacions i limitació de la mobilitat d'aquestes. Alguns reumatismes inflamatoris poden afectar altres òrgans diferents de l'aparell locomotor, com el cor, els ronyons, els pulmons, el sistema nerviós o la pell, apareixent símptomes propis d'aquests processos.

La majoria d'aquestes malalties són cròniques i poden arribar a produir incapacitat, sent la principal causa de dolor crònic. Per tant, tenen un gran impacte en la qualitat de vida de les persones. El tractament d'aquestes permeten reduir el malestar i el dolor, augmentant així la mobilitat de les articulacions i permetent a les persones millorar la seva qualitat de vida.

Servei de reumatologia - Hospital de Palamós
12 d'octubre: Dia Mundia de les Malalties Reumàtiques