| Prevenció i promoció de la salut

Dia Mundial de l'Ictus

El Comitè d'Ictus ha realitzat un vídeo per explicar a la ciutadania quins en són els símptomes, com prevenir-lo i com actuar davant d'un cas.

El 29 d'octubre se celebra cada any el Dia Mundial de l'Ictus. La iniciativa, impulsada per l'Organització Mundial de l'Ictus, pretén sensibilitzar la població en la prevenció i el tractament d'aquesta malaltia, que pot produir diferents graus de discapacitat amb necessitat de rehabilitació.

L'ictus és l'alteració de la circulació de la sang al cervell. Aquesta alteració consisteix en el taponament o el trencament d'una artèria, que fa que no arribi sang a una part del cervell i que, per tant, les cèl·lules cerebrals morin. La recuperació després de la malaltia depèn de la rapidesa amb què es rep assistència mèdica i la millor manera de demanar ajuda és trucar al 112 des del primer moment en què existeix la sospita d'ictus.

L'ictus és una de les principals causes de mort i discapacitat arreu del món. A Espanya són la principal causa de mort i de discapacitat en dones, sobrepassant fins i tot el càncer de mama. A Catalunya cada any afecta més de 13.000 persones i provoca prop de 4.000 defuncions.

Afortunadament, el 90% dels casos d'ictus es podrien evitar amb el control d'alguns factors relacionats amb l'estil de vida, com ara el tabaquisme, l'alimentació i l'activitat física.

El Comitè d'Ictus ha realitzat un vídeo per explicar a la ciutadania quins en són els símptomes, com prevenir-lo i com actuar davant d’un cas. 

Feu-hi una ullada! 

Dia Mundial de l'Ictus