| Prevenció i promoció de la salut

Per què és important seguir les pautes del tractament i les diferents preses de medicament?

Avui se celebra el Dia Mundial de l’Adherència i informació dels medicaments

L'adherència terapèutica és el grau en el qual una persona segueix les prescripcions farmacològiques, segons el que li indica el seu metge, infermer o farmacèutic. Per aconseguir una bona adherència el pacient ha d'adquirir un paper actiu en la gestió de la seva malaltia, augmentar l'autonomia i capacitat d'autocura i conèixer bé la malaltia i el tractament prescrit. En aquest sentit, els professionals sanitaris som part essencial ja que hem de transmetre al pacient la informació necessària perquè entengui que l'abandó d'un tractament pot portar al fracàs terapèutic.

Per què és important seguir el tractament indicat ?

Perquè l'oblit o l'abandó d'un tractament portarà de ben segur a:

  • Fràcas terapèutic
  • Conseqüències negatives per la salut
  • Problema de salut púbica i repercussió econòmica

En aquest  Dia de l'Adherència, els farmacèutics posem en valor la importància de la seva tasca professional en tots els àmbits per ajudar als pacients a aconseguir els resultats esperats del seu tractament.

La Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria cada any, emprèn una iniciativa en la què els Hospitals, a través de les Consulta Externa del Servei de Farmàcia, recorden als pacients la importància de seguir les pautes del seu tractament. Aquest any sota el lema de IMPULSA la teva adherència.....GUANYA en salut, es vol conscienciar del paper protagonista que tenen tant el pacient com els professionals sanitaris per afavorir l'¡adherència als tractaments.

El Servei de Farmàcia de l'Hospital de Palamós se suma  a aquesta Campanya amb la distribució de cartells i fulletons informatius i proporcionant una atenció farmacèutica personalitzada al pacient per resoldre dubtes en relació als seus fàrmacs.

Us animem a adherir-vos a la Campanya, responent a aquesta enquesta.

Dia Mundial de l’Adherència i informació dels medicaments