25N: Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Posem a l’abast de totes les dones un mapa de recursos assistencials a la comarca i contingut sobre la temàtica.

El 25 de novembre és el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, i un any més commemorem i visibilitzem aquesta data i tot el que representa.

Aquest any, la Comissió de violència de gènere, creada el 2022, muntarà una taula informativa a l'Hospital de Palamós amb diferent tipus d'informació com és el mapa de recursos assistencials a la comarca del Baix Empordà com poden ser els equips bàsics d'atenció social, els serveis d'atenció a la dona, els CAP, l'Hospital, els Jutjats i els Mossos d'Esquadra.

A banda, també oferiran diferents continguts de sensibilització com poden ser pel·lícules i sèries disponibles a les diferents plataformes per poder aprofundir i reflexionar sobre la violència de gènere, però també lectures i literatura. Tot separat per diferents tipus de públic: juvenil i adult.  També s'ha elaborat una llista de cançons a Spotify que denuncien aquest tipus d'agressions.

Comissió de violència de gènere

El 2022 es va crear una comissió interna de violència de gènere, amb l'objectiu d'orientar al professional sanitari per a una atenció integral a les dones que són o han sigut víctimes de violència de gènere, des de la vessant física, psicològica i emocional.

En aquest any de vida, s'ha col·laborat estretament  amb les diferents comissions i grups de treball creats que aborden la temàtica al Consell Comarcal del Baix Empordà, al Departament de Salut, al Departament d'Igualtat i a les regions sanitàries de salut.

A banda de la col·laboració amb les entitats, s'ha treballat per disposar d'eines de cribatge en aquest tipus de situacions; s'han realitzat diferents formacions; s'han planificat nous circuits amb el servei d'urgències per al treball conjunt i coordinat entre serveis; i la revisió en general de protocols per tal de ser més pràctics i funcionals i donar així una millor resposta assistencial.