Saps què és el servei de canguratge?

Formen part del programa Temps per cures, per conciliar treball, descans, lleure i cura personal

El canguratge es realitza en diferents espais físics on s’ofereix una atenció bàsica i d'educació en el lleure als infants per tal d’ajudar a les famílies, i en especial a les dones, a poder disposar de temps personal per a poder comptabilitzar el treball, el descans, el lleure i la cura personal.

L’objectiu del servei és  avançar en la corresponsabilitat vers les cures i facilitar la conciliació de les famílies amb menors a càrrec.

En el cas de tràmits relacionats amb la salut o visites programades al CAP, disposem de diferents serveis de canguratge, que s’ofereixen a nivell municipal o comarcal: 

CAP DE PALAMÓS

Per a les famílies de Palamós, el servei es realitza a l'Escola La Vila de dilluns a divendres, de 16.30 a 19.00h.

El servei és comarcal, emmarcat dins el projecte Dona’t temps, amb diferents espais al Baix Empordà. S'ha de realitzar la inscripció a través d'aquest formulari.

CAP DE PALAFRUGELL

En el cas de Palafrugell, el servei és municipal i s'ofereix tres dies a la setmana de 17 a 19h i només en període lectiu escolar, de setembre a juny.

Es realitza a l'espai Can Genís del municipi i s'ha de realitzar la inscripció a través d'aquest formulari.

CAP DE PALAMÓS

L'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà també ofereix servei de canguratge per a persones usuàries del CAP que participin a les diferents teràpies grupals del grup de salut comunitària de l'ABS.

Per a sol·licitar el servei, cal posar-se en contacte a través de curaibenestar@labisbal.cat o al telèfon 672112622.

Programes Temps x Cures      
Tots els serveis de canguratge estan emmarcat en el programa Temps x Cures de la Conselleria d'Igualtat i Feminismes de la  Generalitat de Catalunya i el Corresponsables del Ministerio de Igualdad.

El programa també ofereix serveis de canguratge vinculat a activitats municipals com poden ser activitats de formació, cultura, o esports, entre altres. L'objectiu en aquest cas és facilitar la participació de més famílies amb infants en aquestes activitats municipals. També s'ofereixen serveis de canguratge individual puntual, en casos d'emergència familiar o situacions que es requereixi per derivacions de Serveis Socials.

Servei de canguratge a Mas Guàrdies per a famílies a l'Hospital de Palamós i el CAP de Palamós