| Prevenció i promoció de la salut

Sigues actiu en salut digital!

Des d’avui fins al 22 de maig a l’ABS Palamós

El grup motor en Salut Comunitària de l'ABS de Palamós reprèn la setmana vinent el projecte de reducció de la bretxa digital en salut, en col·laboració amb estudiants de Cicles Formatius Grau Mig de Farmàcia i Parafarmàcia de l´Institut de Palamós i estudiants de 3er d'ESO de l'Institut Puig Cargol.

En total una vintena de joves, com a part del seu aprenentatge en treball per la comunitat, donaran suport a les persones amb dificultats en la descàrrega i l'ús d'aplicacions digitals relacionades amb la salut, com poden ser la descàrrega i ús de les App SSIBE, App la Meva Salut, i altres aplicacions disponibles al mòbil que monitoritzen activitat física o el control de medicació.

El servei s'ofereix durant diferents sessions al CAP de Palamós i els Consultoris de Calonge i Sant Antoni de Calonge. Les properes sessions són les següents:

  • CAP de Palamós: 21 de març, 18 d'abril i 16 de maig. De 15.30 a 19h i amb alumnat de l'Institut de Palamós.
  • Consultori de Sant Antoni de Calonge: 18 de març, 8 i 22 d'abril, 6 i 20 de maig. De 17 a 19h i amb alumnat de l'Institut Puig Cargol
  • Consultori de Calonge: 20 de març, 10 i 24 d'abril, 8 i 22 de maig. De 17 a 19h i amb alumnat de l'Institut Puig Cargol.

No és el primer cop que es realitza aquesta iniciativa, ja que l'any passat es va realitzar també a l'ABS de Palamós i l'ABS de Palafrugell.

Què és la bretxa digital?
La bretxa digital es presenta com una desigualtat social provocada per l'auge de la societat de la informació entre els grups de població que tenen accés desigual a internet i a les tecnologies de la informació i la comunicació, ja sigui per motius econòmics, socials o generacionals.

Aquesta bretxa es presenta també en l'àmbit de la salut, amb l'arribada i implementació del portal La Meva Salut, l'App SSIBE o altres aplicacions disponibles al mòbil que monitoritzen activitat física o el control de medicació.

Sigues actiu en salut digital - ABS Palamós