Assistencial

Micropigmentació de l’arèola i del mugró a l’Hospital de Palamós

A partir del mes de maig les pacients mastectomitzades poden demanar aquesta tècnica estètica

A partir d’aquest mes de maig ja és possible realitzar la micropigmentació de l’arèola i el mugró a l’Hospital de Palamós.

Es tracta d’una tècnica estètica adreçada a aquelles pacients afectades per un càncer de mama a qui s’ha fet una mastectomia. Suposa el darrer esglaó de la reconstrucció mamària i es realitza després de finalitzar tots els tractaments oncològics.

Cal afegir que el valor d’aquesta tècnica no és només estètic sinó que pot tenir efectes psicològics molt positius per a les pacients, doncs suposa el tancament d’un procés que va començar amb el diagnòstic de la malaltia i amb la recuperació en gran mida de la seva imatge corporal.

La micropigmentació és una tècnica estètica mínimament invasiva i indolora que es realitza de forma ambulatòria i que consisteix en introduir una sèrie de pigments sota la pell per crear una arèola i mugró amb una forma, mida i color el més semblant al que tenien abans de la intervenció.

A partir d’ara doncs, a les dones del Baix Empordà que se’ls faci una mastectomia s’oferirà aquest servei. Igualment, a totes les dones que se’ls ha fet anteriorment una mastectomia, i ho vulguin, poden demanar cita a l’admissió del Servei de Ginecologia (telèfon 972 60 92 80) o bé a través del seu metge/ssa de família.

El projecte de micropigmentació de l’arèola de mugró per a pacients afectades de càncer de mama ha estat possible implantar-ho a l’Hospital de Palamós gràcies a la donació rebuda de la Fundació Oncolliga, i que concretament per aquest projecte s’ha destinat un import de 6.192 €.

La donació ha permès adquirir l’equipament necessari per a la seva implantació com és un dermògraf, agulles de micropigmentació, pigments, llapis de disseny, i altre material necessari. A la vegada, una professional d’infermeria ha fet la formació necessària per a la seva pràctica.

La Fundació Oncolliga Girona i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà van presentar el passat 14 de maig el nou material adquirit amb el donatiu de 36.060 € de l’Oncotrail 2023.

Enllaços relacionats

Micropigmentació de l’arèola i del mugró a l’Hospital de Palamós