| Docència

Acte de benvinguda i comiat als residents

Hem donat la benvinguda a tretze nous residents i acomiadat i agraït la tasca a deu professionals que han finalitzat la seva residència

El 31 de maig vam celebrar el tradicional acte de benvinguda i de comiat als residents.

Concretament vam donar la benvinguda a tretze nous residents i acomiadat i agraït la tasca a deu professionals que van finalitzar la seva residència amb nosaltres

En total, són tretze nous residents que inicien la seva etapa amb nosaltres: 5 metges/sses i 6 infermeres  a la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària; 1 llevadora i 1 ginecòloga a la Unitat Docent Multiprofessional d'Obstetrícia i Ginecologia.

Aquest any, hauran completat la seva residència un total de 10 professionals: 4 metgesses d'atenció familiar i comunitària; 5 infermeres d'atenció familiar i comunitària; i 1 llevadora.

També ens vam acomiadar de dos metges de l'ICS que van triar el nostre hospital per a fer la seva residència.

17 anys de residència a la comarca
Des de 2007 que l'Hospital de Palamós i els CAP de la comarca tenen tasca docent pròpia. El 2007 es va donar la benvinguda a la primera promoció de residents en Medicina Familiar i Comunitària.

El 2010 es van incorporar els primers residents de Ginecologia i Obstetrícia i Llevadores i un any després l'especialitat de Medicina Interna. L'última especialitat en incorporar-se va ser Infermeria Familiar i Comunitària.

En total, en aquests 17 anys que SSIBE és unitat docent ha format: 56 metges i metgesses d'atenció familiar i comunitària, 29 infermers i infermeres d'atenció familiar i comunitària, 7 especialistes en ginecologia i obstetrícia, 18 llevadores, 4 metges i metgesses internistes.

La tasca de tots aquests anys ha estat possible gràcies a la feina i implicació de tots els professionals que conformen l'arc de la FSH-SSIBE. Cal destacar el paper dels tutors, especialistes acreditats de medicina i infermeria que assumeixen la responsabilitat del procés formatiu dels residents. Tots els facultatius  i personal d'infermeria participen com a col·laboradors docents  a la formació dels residents  durant  les seves rotacions pels  diferents  serveis hospitalaris.

Actualment comptem amb un equip de 32 tutors i tutores entre les 5 especialitats.