| Prevenció i promoció de la salut, Responsabilitat social corporativa

Assessorem més de 150 persones en eines de salut digital

L’objectiu del projecte és reduir la bretxa digital en salut i fomentar l’intercanvi intergeneracional.

La bretxa digital es presenta com una desigualtat social provocada per l'auge de la societat de la informació entre els grups de població que tenen accés desigual a internet i a les tecnologies de la informació i la comunicació, ja sigui per motius econòmics, socials o generacionals.

Aquesta bretxa es presenta també en l'àmbit de la salut, amb l'arribada i implementació del portal La Meva Salut, l'App SSIBE o altres aplicacions disponibles al mòbil que monitoritzen activitat física o el control de medicació.

2a edició del projecte de bretxa digital
Aquest és el segon any del projecte de reducció de la bretxa digital en salut, en col·laboració amb estudiants de Cicles Formatius Grau Mig de Farmàcia i Parafarmàcia de l’Institut de Palamós i estudiants de 3r d'ESO de l'Institut Puig Cargol.

Durant aquesta primavera, l’ABS de Palamós ha posat el seu granet de sorra per tal de reduir la bretxa digital en salut de la seva població. Ho ha fet gràcies a la col·laboració de 15 alumnes de cicle formatiu de farmàcia i parafarmàcia de l'INS Palamós i 10 alumnes de 2n ESO de l'Institut Puig Cargol, que en diferents sessions han assessorat a més de 150 persones sobre diferents tecnologies i eines TIC sobre salut.

En concret, han ajudat a instal·lar, actualitzar i confirmar el funcionament correcte de diferents eines com La Meva Salut, el tòtem per a confirmar visites, el comptapassos digital o la gestió de la medicació.

La mitjana d’edat de les persones ateses ha estat de 55 anys i ha abastat un rang tan ampli com joves de 16 anys o gent gran de 91 anys.

La iniciativa també ha servit per detectar casos més concrets com persones que no disposen de mòbil, facilitant la gestió delegada a familiars més joves.

2a edició del projecte de Bretxa Digital
2a edició del projecte de Bretxa Digital