| Assistencial

"Tango & Mama", sessions terapèutiques per a dones amb càncer de mama

L'Hospital de Palamós finalitza la segona edició amb 20 dones participants

Des del mes d'abril, l'Hospital de Palamós ofereix tango terapèutic a les dones que estan en tractament de càncer de mama.

Es tracta d'un taller de dansateràpia a partir del tango on també es desenvolupen teràpies psicoexpressives, que aporta beneficis a nivell físic, cognitiu i emocional, i que se suma a les altres formes de tractament i abordatge del càncer de mama que ja es realitzen a l'Hospital de Palamós.

Aquest mes de juny ha finalitzat la segona edició del taller, amb la participació de 20 dones que han pogut comprovar al llarg de les 12 sessions com el tango els ha aportat benestar generant transmissors de felicitat, facilitant millores físiques, socials i emocionals. Alhora també els ha millorat el dolor i l'ànim, l'equilibri i les capacitats de moviment.

En definitiva, "Tango i Mama" ajuda a les pacients a sentir-se millor, també amb la seva aparença física, la qual cosa comporta una millora en el seu dia a dia amb la malaltia. En la primera edició, totes les participants afirmen que ho recomanarien i ho inclourien com a tractament.

La professora i conductora de tot el taller és Piedad del Moral, cirurgiana de l'Hospital de Palamós que des de fa més de 30 anys també és mestra de tango argentí i està formada en tangoteràpia. L'any 2019 va realitzar el Màster de dansateràpia i teràpies psicocorporals de l'Institut IASE.

imatge sessió tango terapèutic