El centre

L'ABS de la Bisbal d'Empordà presta serveis assistencials a una població assignada de 16.158 habitants i una àrea geogràfica de 240 km2.

L'Àrea Bàsica està formada pel CAP Dra. Casaponsa i els consultoris municipals de Corçà, Cruïlles, Foixà, Fonteta, Monells, Palau-Sator, Parlavà, Peratallada, Rupià, Sant Sadurní de l'Heura, Ultramort, Ullastret i Vulpellac.

L'ABS està en funcionament des de l'abril de 1994. Compta amb un equip fix de 41 professionals: 12 metges de família, 12 infermeres, 10 auxiliars polivalents, 3 pediatres, 1 odontòleg-estomatòleg, 1 ginecòleg, 1 llevadora, 1 diplomat en infermeria amb especialització ginecològica, 1 fisioterapeuta, 1 cap d'admissions i 1 director.

Equip directiu:

  • Director: José Miguel Villar Marqués

  • Cap d'admissions: Lara Parera Gordillo

  • Infermera adjunta: Cristina Cama Capella

Sabies que…

El CAP de La Bisbal d'Empordà du el nom de Dra. Casaponsa des del juliol de 2013, a petició del grup de dones de la Bisbal, en honor a la primera col∙legiada a Girona en exercir al medi rural i en opositar a Metge titular.

La plaça del davant del centre sanitari du com a nom "Plaça Dra. Trinitat Sais", primera metgessa gironina, bisbalenca d'origen, que va exercir la seva professió a Barcelona.