| Prevenció i promoció de la salut

Torna la campanya "A l'abril, cuida't amb salut" amb més de 30 activitats

Risoteràpia, flashmob, ioga tibetà o taller de creativitat entre les novetats d'enguany.

La Comissió de Prevenció i Promoció de la Salut (CPiPS) i el Servei de Prevenció de Riscos Laborals i Medi Ambient – projecte Empresa Saludable, organitzen un any més la campanya “A l’abril, Cuida’t amb salut!” 2018 per promoure estils de vida saludable als nostres professionals i a la població del Baix Empordà.

La iniciativa s’emmarca en un seguit d’actes commemoratius durant tot el mes d’abril com són el  Dia Mundial de la Salut (7 d’abril), Dia Mundial de l'Activitat Física (6 d’abril) i Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball (28 d’abril).

S’han preparat més d’una trentena d’activitats tant per a tota la ciutadania com per als nostres professionals, com a propostes per a mantenir una vida activa i saludable i que ajudi a prevenir futurs problemes de salut. Consulta el calendari d’activitats.

Activitats per a tothom
El mateix 7 d’abril a partir de les 9 del matí, celebrarem el Dia Mundial de la Salut a la Platja Gran de Palamós amb una matinal esportiva amb activitats per a tothom. Per als més petits hi haurà un taller de circ i un taller de broquetes de fruita; per als més actius, sessions d’espinning o de natació; per als més calmats tono-streching o tastet de rem; i per als més animats, vermut 0,0% a ritme de rock and roll i cuida’t amb ritme: una original coreografia a ritme de Justin Timberlake que acabarà amb un Flashmob a les 13.15h.

Totes les activitats són gratuïtes i s’oferirà avituallament de fruita i beguda per recuperar-se de l’esforç. Consulta aquest pdf per a més informació.

D’altres activitats obertes a tothom són les que organitza cada CAP. A La Bisbal d’Empordà s’organitza la 2a pujada nocturna als Àngels (27 d’abril), QiGong per a tothom (17 d’abril); a Torroella de Montgrí la Caminada per les Dunes de Torroella (29 d’abril), dins del programa Empordà, Cuina i Salut; a Palafrugell es faran estiraments a la plaça (6 d’abril); i a Palamós es faran fins a 4 activitats: caminada saludable (6 d’abril), taller d’amanides, ioga postpart i ioga prepart, totes tres el 16 d’abril.

Activitats per als professionals       
El principal gruix de sessions i activitats són per als professionals, organitzades pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals i Medi Ambient - projecte Empresa Saludable. D’entre les novetats d’enguany destaquen a Palamós el taller de risoteràpia (24 d’abril), introducció al Lu Jong o ioga tibetà (25 d’abril) o el taller de creativitat a Torroella (13 d’abril).

També se celebrarà la 3a jornada Empresa Saludable, que enguany tractarà sobre les emocions i comptarà amb ponents d’alt nivell com són Belén Badia, Directora de persones i comunicació d’Uriach; Anna Loste, responsable del programa Sigues Tu de DipSalut; Mercè Conangla, fundadora de la Fundació Àmbit i Directora de l’Institut d’Ecologia Emocional i conferència a càrrec de Cristòbal Colón, president de la cooperativa La Fageda.

Però no totes les activitats s’acaben al mes d’abril. Empresa Saludable ha planificat d’altres activitats per al col.lectiu de treballadors al llarg de l’any: al maig taller de cuina amb productes de proximitat i jornada de portes obertes a familiars; al juny bany de bosc al bosc de Can Fornaca i a l’octubre taller d’amanides saludables.

A banda, a nivell empresarial, el servei de cuina de l’entitat senyalitzarà i identificarà les diferents opcions de menú saludable, menú hipocalòric i menú hiperproteic en el menjador laboral.

Concurs d’Instagram
Per segon any consecutiu, també s’ha preparat un concurs d’Instagram. Fes servir l’etiqueta #CuidatSSIBE i etiqueta el compte @imatgessibe mentre participis en alguna de les activitats que organitzem. Si ets l’autor de la foto amb més m’agrada, t’enduràs un xec de 40€ per a una botiga esportiva. Consulta les bases.