| Docència, Recerca

Premis a la Jornada de recerca de les Unitats Docents d'AFiC de les comarques de Girona

La Dra. Maria Carmen Ibarra, resident del CAP de Torroella de Montgrí, va ser la guanyadora del millor treball de SSIBE

El passat 11 d'abril a la tarda, es va celebrar la VIIª Jornada de recerca de residents d'atenció familiar i comunitària de les Unitats Docents de les comarques gironines, a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Aquesta Jornada s'organitza cada any per part de les Unitats Docents de MAFiC de SSIBE i de Girona-ICS perquè els residents d'infermeria i medicina familiar i comunitària d'últim any (segon any per a infermeria, quart any per a medicina) presentin els seus treballs d'investigació de final de residència a tutors, residents, tècnics de salut i tots els professionals interessats de la recerca i atenció familiar i comunitària de les nostres comarques.  Agraïm la tasca de la Sra. Inma Sánchez, tècnic de salut de SSIBE, que va moderar la primera meitat de la Jornada. També agraïm el Dr. Josep Gil, tutor i tècnic de salut de Girona-ICS, moderador de l'altra meitat de la Jornada, alhora que principal organitzador en els darrers anys, que va anunciar que aquesta seria la seva darrera Jornada com a organitzador-moderador perquè en breu deixarà la seva tasca assistencial i docent de Girona.  

Ens fem ressò que tots els cinc treballs (d'un total d'onze) presentats per les residents de la Unitat docent de MAFiC de SSIBE van assolir un molt bon nivell, com sol ser habitual al llarg dels darrers anys, i cal agrair la feina feta per part de les mateixes residents, els seus tutors i els tècnics del nostre Departament de Recerca. Com cada any es va puntuar cada presentació de la Jornada, d'entre els assistents, per tal de premiar el millor treball puntuat, de cadascuna de les unitats docents.   Felicitem a la Dra. Maria Carmen Ibarra, resident del CAP de Torroella de Montgrí com a guanyadora de millor treball de SSIBE, com també a la Sra. Aitana Santamarina, també resident del CAP de Torroella de Montgrí per obtenir la segona posició. També varen participar-hi Marta Castellana, Adriana Flórez i Yolanda Moares.   A continuació detallem els títols de tots els treballs presentats per residents de SSIBE:  

- María Carmen Ibarra: Eficacia de una intervención de deshabituación de benzodiazepinas en atención primaria
- Aitana Santamarina: Avaluació del mètode de cribratge de malaltia pulmonar obstructiva crònica mitjançant l'espiròmetre portàtil COPD-6 en una àrea bàsica de salut
- Marta Castellana: Relació del consum de sal amb el grau de control de la hipertensió i altres factors associats
- Adriana Flórez: Incidencia y supervivencia de los tumores vesicales en el Baix Empordà en >18 años (2009-2012)
- Yolanda Moares: Salud percibida y estilo de vida de trabajdores de una organización sanitaria integrada

Notícia publicada al web de Docència de SSIBE