| Recerca

SSIBE premia la producció científica dels seus treballadors

A la 9a Jornada de Recerca del Baix Empordà, celebrada ahir.

Més d’un centenar de professionals van assistir dijous 17 de maig a la 9a Jornada de Recerca del Baix Empordà, que se celebra cada dos anys per tal de premiar la producció científica realitzada per professionals de l’entitat.

En aquesta jornada, vam compartit una selecció del coneixement científic generat els anys 2016-2017, consistent en 81 pòsters -39 van ser exposat en format paper i 42 en format electrònic, 60 comunicacions orals -18 d’elles exposades oralment a la jornada i com a novetat 1 ponència de treballs de recerca de secundària - , i 25 articles.

Es van atorgar 4 premis dotats econòmicament amb un total de  2.200€
- Millor pòster, premiat amb 500€ atorgat pel Comitè de recerca de SSIBE: Supervivència tras el diagnóstico de demencia en población general: resultados preliminares del registro de demencias de Girona, de la qual n’és autora principal Inma Sánchez
- Millor comunicació oral, premiat amb 600€ i patrocinat per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Girona: “Consulta de fisio primaria: filtro resolutivo para el manejo del dolor en atención primaria” que va presentar Maite Maneiro.
- Millor comunicació oral de residents, premiat amb 300€ i patrocinat per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Girona: “Eficacia de una intervención de deshabituación de benzodiazepinas en atención primaria”, presentada per M. Carmen Ibarra.
- Millor article publicat, premiat amb 800€ i patrocinat per Grünenthal Pharma: “Efectividad e impacto económico de un programa de atención integrada con soporte de telemedicina a pacientes diabéticos tipo II tratados con insulina (Estudio GITIDABE) dels autors Jose M. Inoriza, Annabel Ibáñez, Xavier Pérez-Berruezo, Cristina Inoriza i Jordi Coderch.

Com a novetat, el comitè de Recerca va considerar concedir un accèssit com a grup novell de recerca, valorat amb 300€ a l’article “Estado nutricional del paciente en hemodiàlisis y factores Asociados”, de les autores Lídia Gómez Vilaseca, Mónica Manresa, Josefina Morales, Elena García, Mº José Robles, Julio Leonel Chevarria, del servei de Nefrologia i Hemodiàlisi.

Nova beca Joan Prat
El director assistencial de SSIBE, Xavier Pérez, va aprofitar la jornada per presentar la Beca Joan Prat de Recerca Clínica, amb la qual es dotarà amb 1.500€ el millor projecte de recerca clínica a desenvolupar a la  nostra entitat. En breu es publicaran les bases i la recepció de projectes estarà oberta fins al 23 de setembre.

Nascut a Tànger el 1956 i llicenciat en medicina a la Universitat de Granada, Joan Prat va exercir de metge en diferents pobles com Celrà, Pals, Vidreres i Olot entre el 1980 i 1984, abans d’incorporar-se a l’ICS com a inspector mèdic i posteriorment com a director del CAP Güell de Girona. El 1992 entra a formar part de SSIBE i l’Hospital de Palamós on va ser-ne director mèdic (1992-2000), director operatiu (2000-2006) i director d’atenció a la dependència (2006-2017).

Veure galeria fotogràfica de la jornada. (Per a una millor visualització recomana obrir l'enllaç en el navegador Firefox o Google Chrome o a través del mòbil)