| Prevenció i promoció de la salut, Recerca

Seminari: "Vacunar, un dret individual amb conseqüències col·lectives"

El proper 12 de setembre a la sala d'actes.

El proper 12 de setembre , de 13.30 a 15h organitzarem el seminari “Vacunar, un dret individual amb conseqüències col·lectives”, organitzat per la Direcció Assistencial i la Comissió de Prevenció i Promoció de la Salut.

Aquest seminari sorgeix del nou Consell de Direcció de Docència, Recerca i Formació, creat el febrer de 2018 i amb la voluntat de presentar sota un mateix paraigües temàtic diversos treballs de recerca que s’han portat a terme a la nostra organització i que tenen una aplicabilitat clínica directa.

L'acte s'iniciarà amb la benvinguda del Director assistencial de l'entitat, Xavier Pérez i seguidament es presentaran els estudis de recerca que versen sobre les vacunes sistemàtiques, amb els que el seminari es marca l'objectiu de reflexionar i obrir un debat sobre l'aplicabilitat clínica a la nostra organització d'algunes mesures a partir dels resultats de les diferents investigacions.

A continuació, en una taula rodona moderada per Àngels Larrabeiti es debatran diferents propostes amb Fina Aguilar, infermera de pediatria, Gero Domínguez, infermer de salut laboral, Àngels Masabeu, metgessa de medicina interna, Carme Sabrià, membre del Comitè d'Ètica i Nacho Pascual, membre de la CPIPS.

Els projectes i resultats proposats seran:

•Estudi transversal sobre els motius per rebutjar la vacuna de la grip en atenció primària
Investigadores: Margarita Barnils, Mª José Sánchez, Mar Gainza i Grup Vacuna Grip Baix Empordà
Presenta: Mercè Medina

•Estudio para determinar la eficacia de una intervención para aumentar la cobertura vacunal de la gripe en la población con factor de riesgo
Investigadores:  Mar Gainza, Mª José Sánchez, Inma Sánchez
Presenta: Mar Gainza

•Factors associats a la no vacunació antigripal en treballadors d’una organització sanitària integrada
Investigadores: Neus Garcia-Albors, Sandra Martinez Bustos, Inma Sánchez
Presenta: Sandra Martínez 

•Factores asociados al rechazo a la vacunación sistemática infantil
Investigadores: Adriana Varela, Sònia Farran, Inma Sánchez i cols.
Presenta: Sònia Farran

Caratules