| Formació, Recerca, Responsabilitat social corporativa

L'escola Vila-romà inicia un projecte d'innovació educativa en aliança amb l'Hospital de Palamós

Es realitzarà una sessió informativa el 17 d'octubre de 13.30h a 14h per presentar el projecte Magnet.

L'escola Vila-romà, de Palamós, ha estat seleccionada enguany, i com a únic centre gironí, per a poder participar durant els propers 4 anys en el programa "Magnet, aliances per a l'èxit educatiu", impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, i que en aquest cas compta amb el suport de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Palamós.

Per a l’Hospital de Palamós aquest programa representa una nova oportunitat per seguir col·laborant amb la ciutadania, apropar i compartir el coneixement per seguir generant confiança en la societat.

El Magnet a Palamós
El projecte que ara s'inicia permet crear una aliança educativa de l'escola Vila-romà amb l'Hospital de Palamós fomentant la innovació pedagògica en el camp científic i de la recerca, treballant amb tots els alumnes del centre, de 3 a 12 anys, temes referents a la salut, l'alimentació o l'exercici físic. Des de l'assignatura de Medi Natural se centralitzarà aquesta proposta pedagògica que es vol anar estenent, en conceptes i metodologia, a la resta de les assignatures.

Mitjançant aquesta aliança amb l'Hospital de Palamós, els joves escolars establiran un canal de comunicació directa a la informació d’aquestes matèries així com als professionals de la salut que les treballen, generant entre els estudiants motivació per la investigació i la recerca.

Per a poder aplicar aquest projecte, tècnics de la Fundació Jaume Bofill han iniciat, en el mateix centre, la formació dels professors de l'escola i faran l'acompanyament constant del desenvolupament d'aquest, durant els quatre anys de vigència.

Els objectius del programa Magnet
El programa Magnet és una oportunitat per a les escoles per oferir un aprenentatge adaptat a les necessitats formatives de l’alumnat en la societat actual, implementant noves metodologies de treball. Aquest projecte està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

L'aplicació d'aquest programa té efectes molt positius pel que fa al desenvolupament d’estratègies educatives innovadores, la cohesió dels equips docents, i les expectatives de l’alumnat i les seves famílies. Amb una formació i acompanyament constants i amb l’aliança amb una institució de prestigi, el centre educatiu avança cap a un enfocament multidisciplinari i un aprenentatge significatiu.

Les institucions que hi participen són referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, salut, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referent en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Sessió informativa a SSIBE
Per presentar el programa i en què consisteix, s'ha preparat una jornada de presentació a la sala d'actes de l'Edifici Fleming (Carrer Hospital, 17-19, Palamós) el proper 17 d'octubre de 13.30 a 14.00h. L'acte és obert a tothom.

Escola Vila-romà