| Recerca

Nuri Parals s’endú la beca Joan Prat

El seu estudi du per nom “Assaig clínic per avaluar l'efectivitat de l'autoanàlisi en el control metabòlic dels pacients amb diabetes mellitus tipus 2 (DM2)”

Dijous 15 de novembre, en el marc del Seminari sobre Estils de vida i estat de salut, es va fer el lliurament de la Beca Joan Prat de Recerca Clínica, dotada amb 1500 euros.

La Beca, convocada en honor de qui va ser molts anys directiu d'aquesta casa i que malauradament va traspassar l'any passat, es va fer pública el passat mes de maig i tenia com a termini el 23 de setembre. En tancar la convocatòria, el nombre final de projectes va ser de 9 (podeu consultar-los aquí)

En un acte al final del Seminari, l'alcalde de Palamós, la vídua i la germana del Dr. Prat i el director assistencial de SSIBE, van lliurar la beca a la Dra. Nuri Parals, de l'ABS Torroella de Montgrí, investigadora principal del projecte guanyador, un assaig clínic anomenat Assaig clínic per avaluar l'efectivitat de l'autoanàlisi en el control metabòlic dels pacients amb diabetes mellitus tipus 2 (DM2).També col·laboren com investigadors Laura Roca, Alícia González, M. Teresa Jacas, Miriam Barreda, Carlos Sáenz, Irene Sánchez i David Pérez.

L'estudi té per objectiu principal avaluar si hi ha diferència en el grau de control metabòlic de la Diabetis Mellitus 2 (HbA1C), als 6 i 12 mesos, en funció de si es fan autoanàlisis glucèmiques o no. Es faran dos grups paral·lels i casos / controls. 

Lliurament Beca Joan Prat