| Responsabilitat social corporativa

Recaptem 2355€ per a La Marató de TV3

En col·laboració amb FECOTUR, un acte a la Gorga i un mosaic gegant a Palamós Gent Gran.

Per cinquè any consecutiu, SSIBE va col·laborar amb la iniciativa solidària de La Marató de TV3, que enguany tractava el càncer.

Aquest 2018 Les dues iniciatives principals han estat organitzades per la Comissió Oncològica. El 13 de desembre es va celebrar l'acte "Parlem de Càncer: experiències personals entorn de la malaltia" on es va aprofitar per presentar el vídeo "El càncer al Baix Empordà" i es va comptar amb una taula rodona moderada per Francesc Sànchez i Carcassés amb la participació de pacients, associacions i professionals. L'acte va comptar amb prop de 200€  assistents que van donar 1050€.

En col·laboració amb FECOTUR, l'associació de comerços de Palamós, s'han recaptat 970€. S'han sortejat 10 lots de productes de les seves botigues, que han estat cedits gratuïtament. A banda, s'han repartit una seixantena de guardioles entre els comerços per tal que tots els seus usuaris poguessin aportar també el seu granet de sorra.

Paral·lelament, el centre sociosanitari i la residència assistida de Palamós Gent Gran va confeccionar un mosaic gegant a l'entrada del jardí del centre per formar la frase "Palamós Gent Gran amb la Marató de TV3" on cadascú que hi participava podia també deixar un donatiu en una guardiola. La iniciativa va recollir uns 320€.

Més de 12.000€ per a la Marató de TV3
SSIBE col·labora amb la Marató de TV3 des del 2014 i en aquests 5 anys s'han aconseguit 12.787€.

El 2014, SSIBE s'estrenava amb La marató de TV3 amb un mural fragmentable que va realitzar l'artista Joan Comella titulat "El Cor". L'obra es dissenyava al propi hospital al llarg de la setmana de la Marató amb la intenció de vendre'l per peces a canvi d'un donatiu de 20€. El mateix dia, de manera espontània, sorgeix la iniciativa de que les persones que fan el donatiu no s'enduguin la seva peça per tal que el quadre pogués quedar exposat permanentment a l'espai de consultes externes.

També es van realitzar una cinquantena de revisions de salut per conèixer l'estat cardiològic de la ciutadania. En total, es van recaptar 4.339€.

El 2015, edició dedicada a la diabetis i l'obesitat, es van organitzar diferents taules informatives amb la col·laboració de voluntaris i professionals assistencials que calculaven l'Índex de Massa Corporal (IMC) als ciutadans i ciutadanes. En total, la recaptació va ser de 489€.

El 2016, la Comissió d'Ictus va aconseguir 3.313€ per a la investigació de l'ictus. Al teatre La Gorga es va celebrar l'acte "ICTUS i tu. Conèixer, prevenir i superar"; es va visualitzar el documental realitzat per Ràdio Palamós sobre les experiències de 3 pacients i el curtmetratge "De nit i de dia", elaborat per Clàudia Oliu, Raimon Valls i Ràdio Palamós.

El 2017, la Comissió d'infeccioses va aconseguir 2.291€ gràcies als 7 tallers organitzats per sensibilitzar sobre la importància de la higiene de mans i l'acte central al Teatre La Gorga de Palamós.

Enllaços relacionats

Recaptació Marató TV3 2018