| Medi ambient

Emporhotel, compromès amb la reducció dels plàstics d’un sol ús en el seus serveis

Ha realitzat canvis substancials que permeten reduir 2.000kg de plàstics cada any i 40.000 unitats de carmanyoles d’un sol ús.

Un dels objectius d'Emporhotel, la nostra empresa de serveis hotelers, és mantenir-se ferms en la seva aposta per a la conservació del medi ambient i en concret, la reducció dels plàstics d'un sol ús en tots els seus serveis.

Avui, 5 de juny, és el Dia Mundial del Medi Ambient i volem compartir algunes de les accions realitzades per poder reduir el plàstic d'un sol ús en els darrers mesos:

- Eliminació de les carmanyoles de plàstic d'un sol ús del menjar que se servia als treballadors de les àrees bàsiques. S'han substituït per unes carmanyoles isotèrmiques reutilitzables que es poden netejar fàcilment. Degut aquesta acció hem eliminat unes 150 carmanyoles de plàstic diàries, que anualment serien més de 40.000 unitats. A banda, també s'han substituït les bosses de plàstic que es feien servir per transportar el menjar, per caixes de cartró.

- Reducció del plàstic de la roba que ens serveix Interhospitalia, l'empresa que realitza els serveis de bugaderia de l'hospital. Fins ara tots el llençols estaven embolicats en plàstics i actualment vénen enfundades en roba amb forma de farcellets. Amb aquesta acció l'empresa ha pogut reduir uns 2.000kg de plàstic en un any.

- A la nova cafeteria Consultorivm Café, també s'han realitzat canvis respecte l'ús dels plàstics:

  • S'ha eliminat la brioxeria industrial que fins fa un mes venia envasada en plàstic
  • S'han substituït les monodosis d'oli, vinagre, ketchup i maionesa per envasos més grans. Les antigues monodosis eren un residu que no es podia reciclar i anava directament al rebuig.

Tots aquests canvis han estat gràcies a la complicitat i la sensibilització dels treballadors d'Emporhotel i usuaris a l'hora de portar-ho terme i avançar en la millorar de l'estalvi del plàstic i la sensibilització dels nostres usuaris i professionals envers el medi ambient.

Reducció plàstics Emporhotel