| Formació

Avancem en la metodologia de simulació clínica

Avui hem signat un conveni amb l’Agrupació Teatral La Gespa.

Aquest matí hem signat un conveni de col·laboració amb l'Agrupació Teatral la Gespa de Palamós per tal de continuar avançant en l'aprenentatge a través de la simulació amb actors reals.

Gràcies al treball actoral d'alguns membres de l'associació, els nostres professionals podran formar-se en situacions habituals delicades com poden ser la notificació de males notícies, la donació de còrnies o properament situacions en sala de parts.

La simulació clínica facilita un marc d'experiències idoni per tractar competències professionals, tècniques i relacionals, i permet treballar en un entorn segur i entrenar habilitats bàsiques per als nostres professionals com són la comunicació i empatia amb l'usuari.

Aquesta metodologia docent ja es venia fent des de 2016, però aquest any s'ha adquirit també una càmera específica de petites dimensions, que permet realitzar les simulacions en dependències reals dels nostres centres i per tant simular situacions més properes als casos reals que es poden ocasionar. Permet gravar imatge i so i a través del Wifi s'envia a una sala apart on els experts visualitzen tota l'acció. Posteriorment, aquests experts ofereixen una visió externa i un debriefing amb un expert alhora que orienten el professional sobre els punts de millora.

Aquest conveni completa els tres àmbits necessaris per a la formació en simulació: els professionals, el coneixement i els actors. En aquest sentit, ja al mes de juliol es va signar un conveni de col·laboració amb el CISARC de Manresa per tal de rebre assessorament i transferència de coneixement i expertesa en matèria de simulació.

Agrupació Teatral La Gespa