Suport emocional a pacients i familiars

A través de videotrucades, informació periòdica, suport psicològic o pallasses hospitalàries, entre altres.

Des de l'inici de la pandèmia de COVID, s'han prohibit les visites i els acompanyaments a pacients ingressats com a mesura de prevenció del contagi. Era efectiu tant a l'Hospital de Palamós com a les diferents residències sociosanitàries.

És per això que treballem per donar-los acompanyament emocional:

  • Informació periòdica a familiars. A través d'una trucada telefònica, s'informa de l'estat clínic dels pacients ingressats a l'Hospital i residències i centre sociosanitari.
  • Videotrucada pacient-familiar. Es contacta amb els familiars dels pacients ingressats majors de 65 anys per tal de saber quin tipus de comunicació tenen amb el pacient. Aquells pacients que tinguin dificultat de comunicació (no tenen mòbil, o no el saber fer funcionar o el que tenen és limitat) se'ls ofereix que un professional faci d'enllaç entre pacient i família, i pugui fer la trucada o videotrucada amb el suport d'una tablet. Es realitza amb els pacients ingressats a l'Hospital i residències i centre sociosanitari
  • Suport voluntariat. Els voluntaris de l'Hospital, des de casa seva, realitzen trucades als pacients de l'hospital per donar-los ànims i fer-los companyia telefònicament.
  • Els pacients en fase final de vida o no retorn. S'ofereix a un familiar confinar-se amb el pacient a l'habitació 24 hores i acompanyar-lo fins al final. Es realitza amb els pacients ingressats a l'Hospital i residències i centre sociosanitari
  • Les Tirita Clown, les nostres pallasses hospitalàries, ofereixen videotrucades a tot aquell que ho necessiti: nens adults i gent gran de l'Hospital de Palamós.
  • Suport psicològic telefònic al pacient i familiar de l'Hospital i residències i centre sociosanitari
  • Des de dimecres passat, hem engegat la campanya "Missatges que animen" de recollida de cartes, vídeos i imatges per a suport als pacients i professionals, que poden consultar en línia a través d'aquest enllaç i en dispositius que facilitem des del propi centre.
Suport emociona
Suport emocional