| Recerca

Celebrem la 10a jornada de recerca del Baix Empordà

S’han premiat les millors comunicacions científiques de 2018 i 2019

Amb totes les mesures de seguretat i d'aforament que marquen els protocols sobre COVID19, s'ha celebrat una nova edició de la jornada de recerca del Baix Empordà, que se celebra cada dos anys per tal de compartir, i premiar, la producció científica realitzada per professionals de l'entitat.

En aquesta jornada, hi han concorregut 156 pòsters, 87 comunicacions orals, 20 treballs de batxillerat i 24 articles científics; i també tres projectes que han optat a la 2a edició de la Beca Joan Prat.

S'han atorgat 5 premis dotats econòmicament amb un total de 3.700€

  • Beca Joan Prat de recerca clínica, finançada pel Comitè de Recerca SSIBE amb 1.500€ per a Ivet Clemente i Alba Badell pel seu projecte "Efectivitat d'un producte espessant adaptat respecte a l'habitual per incrementar la ingesta diària d'aigua en població amb disfàgia postictus. Projecte BE WATER".
  • Premi millor pòster, finançat per l'Acadèmia de Ciències mèdiques de Girona, dotat amb 500€, per a Anabel Ibáñez pel pòster "Efectivitat de dues intervencions educatives a pares o cuidadors fumadors per reduir l'exposició tabàquica passiva infantil".
  • Premi millor comunicació oral, finançat per l'Acadèmia de Ciències mèdiques de Girona, dotat amb 600€, per Alícia González et al per la seva comunicació "Avaluació d'una intervenció per a la millora de l'adequació de la prescripció d'antibiòtics en procesos respiratoris".
  • Premi millor comunicació oral de residents, finançat per l'Acadèmia de Ciències mèdiques de Girona, dotat amb 300€, per a Albert Mas et al per la comunicació "La sol·litud com a determinant de salut en persones entre 60 i 85 anys d'un entorn semirural"
  • Premi Boehringer Ingelheim al millor article científic publicat, dotat amb 800€ a Marc Carreras et al per l'article "La morbilidad y estado de salud autopercibido, dos aproximaciones diferentes al estado de salud"

També s'ha lliurat un accèssit finançat pel Comitè de Recerca SSIBE i dotat amb 400€, per a l'article científic presentat per Miren Meléndez et al "Cesarean scar ectopic pregnancy, a life threatening condition: a case report"

20 anys del Comitè de Recerca

Aquesta 10a. edició de la jornada també ha marcat el 20è aniversari de la creació del Comitè de Recerca de SSIBE, que estimula, adequa i canalitza la recerca que realitzen els professionals de l'entitat.

En aquests 20 anys d'història, el Comitè de Recerca ha avaluat 410 projectes de recerca i ha revisat i/o col.laborat en 1.441 comunicacions científiques fetes per professionals de SSIBE. En els darrers tres anys s'ha produït un augment de les comunicacions científiques, en el marc de l'estratègia de Recerca de SSIBE per al bienni 2018-2020.

Veure la galeria fotogràfica

Millors comunicacions. Jornada de recerca 2020
2a Beca Joan Prat: Projecte Be Water