| Assistencial, Medi ambient

Noves bosses de cotó orgànic per a la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria a l’Hospital de Palamós

La mesura s’emmarca dins les darreres accions preses per a fomentar l’eliminació del plàstic i reduir residus a la nostra entitat.

Des d'aquest mes de juny i coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient substituirem les bosses d'un sol ús per bosses de cotó orgànic en la dispensació de medicació hospitalària de dispensació ambulatòria (MHDA).

Aquestes bosses es repartiran entre tots els usuaris i usuàries que acudeixen al servei de farmàcia per recollir la seva medicació hospitalària de dispensació ambulatòria. Alhora, se'ls indicarà que és una bossa reutilitzable i per a l'ús i recollida de la seva mediació per a les properes visites al servei. Es calcula que es repartiran prop de 1.500 bosses en els propers mesos.

S'ha aprofitat la bossa per introduir-hi un missatge positiu i de recordatori de la importància de la utilització de materials sostenibles que usem en el nostre dia a dia.

A banda, també s'ha aprofitat per substituir les bosses de plàstic en diferents àrees:

  • Introducció de les bosses de paper per a la distribució dels menús per als treballadors, que ajudarà a evitar 13.000 bosses de plàstic anuals.
  • Utilització de bosses biodegradables i compostables a Palamós Gent Gran o les diferents Àrees Bàsiques de Salut. Es calcula que s'evitaran unes 50.000 bosses de plàstic anuals.

El repte: eliminar el plàstic dels nostres serveis
Conscients del nostre impacte ambiental i de la generació de residus que la nostra activitat genera, des de Medi Ambient es treballa contínuament per buscar reduir la nostre petjada ecològica.

Aquesta nova mesura se suma a les que s'han anat implementant en els darrers anys i que responen a l'objectiu ambiciós de l'entitat: eliminar el plàstic de tots els nostres serveis.

Algunes de les mesures preses fins ara són:

Dia Mundial del Medi Ambient
Cada any, des del 1974, el Dia Mundial del Medi Ambient es celebra el dia 5 de juny amb la participació de governs, empreses i ciutadania en un esforç col·lectiu per sensibilitzar i fomentar polítiques i mesures que resolguin els problemes ambientals.

Aquest 2021, la jornada marcarà l'inici del Decenni de les Nacions Unides sobre la restauració dels ecosistemes.

SSIBE se suma de nou a la campanya i aquest any continuem centrats en la tasca d'informar i consciencia entre el nostre personal i persones usuàries sobre l'impacte ambiental de l'ús del plàstic

Dia Mundial Medi Ambient
Dia Mundial Medi Ambient