| Recerca

El projecte guanyador de la darrera Beca Joan Prat entra en fase de provatura en pacients.

Es tracta d'un assaig clínic liderat per Ivet Clemente i Alba Badell, i que compta amb la col.laboració d'Emporhotel i del departament d'I+D del Celler de Can Roca.

El projecte Be Water, guanyador de la darrera edició de la Beca Joan Prat (2020), ha entrat aquesta setmana en la fase de test entre els i les pacients a les diferents plantes de l'Hospital.

Què és el projecte Be Water? Es tracta d’un assaig clínic anomenat Efectivitat d'un producte espessant adaptat respecte a l'habitual per incrementar la ingesta diària d'aigua en població amb disfàgia post-ictus.

Es tracta d’un assaig clínic aleatori de 2 grups paral.lels, cec per als pacients, que té per objectius principals millorar les característiques organolèptiques de l'aigua texturitzada que han d'ingerir els pacients amb ictus que presenten disfàgia, per incentivar a beure més aigua texturitzada i per tant millorar les condicions d'aquests pacients.

També vol determinar la ingesta hídrica espesseïda amb un mòdul d'espessant estàndard i comparar-la amb un mòdul d'espessant adaptat en pacients amb  ictus que presenten disfàgia.

Tota aquesta recerca de textures s’ha fet durant el darrer any en les instal·lacions de El Celler de Can Roca, que ha posat a disposició de l’equip investigador el seu departament d’I+D.

En aquests moments, després de mesos de provatures, ja s’ha començat a testar el producte en pacients hospitalitzats, de la mà de Emporhotel, que està elaborant de forma local el preparat i adaptat el seus processos de treball a cuina per tal de poder-lo fabricar.

Formen l'equip investigador: Ivet Clemente, Alba Badell, M. Cruz Almendros, M. Gràcia Artigas, M. Àngels Pagès, Montse Cols i Inma Sánchez.

Exemple del producte final i la seva elaboració en el nostre hospital per part d'Emporhotel
Departament d'I+D de El Celler de Can Roca