| Recerca

La pediatra Maria Ribes obté la Beca Joan Prat

Amb el seu projecte “Determinació del perfil de sensibilitat a antibiòtics de l’Helicobacter Pylori en població pediàtrica del Baix Empordà”

Aquest matí s'ha celebrat la 11a edició de la Jornada de Recerca de SSIBE on s'ha atorgat la beca Joan Prat de recerca clínica.

En la seva 3a edició, la beca se l'ha endut la pediatra Maria Ribes per al seu estudi "Determinació del perfil de sensibilitat a antibiòtica de l'Helicobacter Pylori en població pediàtrica del Baix Empordà".

L'objectiu de l'estudi és obtenir informació sobre la població que atenem per tal d'adequar les guies de maneig. Les recomanacions actuals per al diagnòstic microbiològic de Helicobacter Pylori implica la realització d'una gastroscòpia de baixa sedació, que no deixa de ser una tècnica invasiva. És per això que és important realitzar aquest estudi i obtenir dades que donin suport a continuar fent aquesta pràctica.

El jurat ha valorat positivament l'estudi per la seva factivilitat i aplicabilitat i interès en l'àmbit de SSIBE, alhora que la capacitat integradora en els diferents àmbits assistencials.

Edició especial post pandèmia
En la seva 11a edició, la jornada de recerca ha modificat el seu format habitual. De caràcter bianual i retrospectiu, l'acte servia per premiar l'activitat científica del nostre equip de professionals. Els darrers dos anys han estat marcats per la pandèmia amb pocs congressos i comunicacions científiques. No obstant, la jornada s'ha mantingut amb la presentació de dues comunicacions orals d'estudis rellevants durant aquests dos anys i la presentació dels resultats preliminars de l'estudi guanyador de la Beca Joan Prat 2020.

3a Beca Joan Prat
La Beca és convocada en honor del Dr. Joan Prat i Coll, que va ser durant molts anys directiu de SSIBE i que va traspassar el 2017. Aquest any arriba a la seva 3a edició i amb una dotació de 1.500 euros té per objectiu fomentar la recerca clínica dels i les nostres professionals.

Les beques concedides han estat:

  • 2018, 1a edició: Per a Nuri Parals, metgessa de l'ABS de Torroella amb l'estudi "Assaig clínic per avaluar l'efectivitat de l'autoanàlisi en el control metabòlic dels pacients amb diabetes mellitus tipus 2 (DM2)".
     
  • 2020, 2a edició: Per Ivet Clemente i Alba Badell, logopedes del servei de rehabilitació amb l'estudi "Efectivitat d'un producte espessant adaptat respecte a l'habitual per incrementar la ingesta diària d'aigua en població amb disfàgia postictus. Projecte BE WATER"
Maria Ribes, guanyadora de la 3a Beca Joan Prat
11a jornada de recerca de SSIBE
Ivet Clemente, presentant els resultats preliminars de la 2a Beca Joan Prat