| Institucional, Responsabilitat social corporativa

Avancem en la promoció i prevenció de la salut del col·lectiu LGTBIQ+

SSIBE firma un conveni de col·laboració amb EmpoRderats, l’Associació LGTBI del Baix Empordà

Aquest matí, i coincidint amb el Dia Internacional pels Drets del col·lectiu LGTBIQ+, hem signat un conveni de col·laboració amb EmpoRderats - l'associació LGTBI del Baix Empordà -.

L'objectiu del conveni és desenvolupar activitats relacionades amb la promoció i prevenció de la salut de les persones LGTBI, així com impulsar la formació de professionals de salut per crear entorns d'atenció sanitària sensible a les necessitats específiques del col·lectiu.  D'aquesta manera, SSIBE continua avançant cap a  una atenció assistencial més inclusiva i centrada en la persona usuària.

L'acte de signatura s'ha realitzat aquest matí a Palamós i hi han assistit Juan Manuel Moreno, President de l'associació i Xavier Pérez, Director Gerent de la Fundació Hospital de Palamós - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, acompanyats de Mariona Casanovas, Presidenta de la Comissió d'igualtat de SSIBE i Àngels Masabeu, membre de l'Associació.

Què és EmpoRderats?
Amb seu a Castell-Platja d'Aro, EmpoRderats és l'associació LGTBI del Baix Empordà. Nascuda el 2020 té per objectiu treballar per la igualtat en la diversitat sexual i de gènere de la comarca.

Les seves principals línies de treball són la visibilització del col·lectiu, la creació d'espais de trobada, la participació en fòrums de debat i de promoció de polítiques i drets del col·lectiu, i finalment la col·laboració amb altres administracions i associacions per a crear sinèrgies i promoure accions.

SSIBE, compromès amb la diversitat, la perspectiva de gènere i la igualtat d'oportunitats
La nostra entitat sempre ha treballat per a garantir i consolidar un sistema estable d'actuació que incorpori la inclusió i la diversitat, la perspectiva de gènere i d'orientació sexual, i en definitiva que fomenti la igualtat d'oportunitats entre totes les persones, tant entre els nostres professionals com cap als nostres usuaris.

L'octubre de 2017 la Generalitat va aprovar el nou model d'atenció a la salut de les persones trans que promovia el dret a la igualtat i a la no discriminació per raó d'orientació sexual, d'identitat de gènere o d'expressió de gènere.

SSIBE, compromès amb la salut de les dones, al maig del 2019 ja va signar un conveni amb l'Associació de Dones de Palamós; i el mes de juny del mateix any amb l'Associació de Dones del Baix Empordà.

Bandera LGTBIQ+ al CAP de Palafrugell
Des de l'Ajuntament de Palafrugell, s'ha promogut la visibilització a diferents espais del municipi de la bandera lgtbi+. Durant tot el dia, la bandera es penjarà a diferents rotondes del municipi, i equipaments com l'Ajuntament, el CAP de Palafrugell, el teatre, la biblioteca, el Museu del o les àrees de joventut, benestar social o educació sota el lema "Estima i sigues com vulguis"

Signatura del conveni amb EmpoRderats  i SSIBE
Signatura del conveni amb EmpoRderats i SSIBE