| Docència, Recerca

Premis per Kawtar El Korchy i Judit Romero a la la II Jornada Gironina de Recerca per Residents i Joves Talents

Organitzat per IDIBGI, la jornada promou la investigació biomèdica entre les noves generacions de professionals assistencials.

La II Jornada Gironina de Recerca per Residents i Joves Talents - Fundació Mutual Médica ha aplegat més de 200 persones al Palau de Congressos de Girona aquest matí. Aquesta és la segona edició d'un acte que té per objectiu promoure l'activitat investigadora entre professionals sanitaris que estan duent a terme la residència, i que organitza l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) juntament amb les unitats docents dels hospitals de la Regió Sanitària de Girona amb formació especialitzada, i amb l'Agrupació de Ciències Mèdiques i de la Salut de Girona (l'Acadèmia).

En concret, s'hi han involucrat les Unitats Docents de l'Hospital Dr. Josep Trueta, l'Institut d'Assistència Sanitària i de l'Atenció Primària de l'IAS-ICS Girona. Enguany, també s'hi han sumat les Unitats Docents dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, de la Fundació Salut Empordà - a través de l'Institut de Recerca Glòria Compte - i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, convocant els seus respectius residents. La Jornada ha estat patrocinada per la Fundació Mutual Médica i per l'Agrupació de Ciències Mèdiques i de la Salut de Girona. L'Ajuntament de Girona i l'Auditori - Palau de Congressos de Girona han col·laborat amb la Jornada.

El programa de la jornada ha volgut donar veu a professionals assistencials joves que, a banda de tenir una activitat clínica, també fan recerca. En el cas dels residents, duen a terme l'activitat investigadora en el marc de la seva formació especialitzada.

Premis per a Kawtar El Korchy i Judit Romero
A la Jornada s'han presentat més de 80 treballs que posen de relleu l'activitat recercaire dels residents. Els millors treballs s'han exposat en format de Comunicació Oral dins el programa, i la resta s'han exposat com a pòsters científics en el marc de la jornada.

A la jornada s'ha fet entrega dels premis als millors treballs científics realitzats pels i les residents. En la categoria de Comunicació Oral s'ha premiat "Efectivitat d'una intervenció educativa a l'Atenció Primària per a millorar el control metabòlic de la Diabetis melliltus tipus 2 en població musulmana del Baix Empordà", presentat per Judit Romero, resident d'Infermeria d'Atenció Primària dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Pel que fa als millors pòsters científics, s'ha premiat Kawtar El Korchy, resident de Medicina Familiar dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà pel pòster titulat "Anàlisi de l'Associació entre valors elevats d'HDL i mortalitat".

A banda de les guanyadores, també ha participat la Sandra de Samaniego i Álvaro Villaciervos amb un pòster titulat "Intervenció per millorar els coneixements sobre salut sexual i reproductiva amb joves d' entre 16-18 anys a Palamós", en Jose Andrés Marchena amb el pòster "Reinfecciones por SARS-COV-2 en profesionales sanitarios de una institución sanitaria integrada durante los dos primeros años de pandemia: serie de casos". Per últim, la infermera d'urgències Vanesa Amador va presentar el pòster "Ventilación mecánica no invasiva en pediatria en un hospital comarcal. A propósito de un caso"

Jornada recerca residents a Girona
Jornada recerca residents a Girona
Jornada recerca residents a Girona