Recerca

Publicació de nou article: Citisina per a deshabituació tabàquica

Novament des del servei de Farmàcia col.laborem en una publicació. Aquesta vegada parlem del Todacitan, un nou fàrmac per a deshabituació tabàquica inclòs en el finançament.

La revista científica Formación Médica Continuada (FMC if 0.14), acaba de publicar en el seu número de juliol l'article Citisina para deshabituación tabáquica (Todacitan®), del qual n'és coautora Montse Cols, del servei de Farmàcia.

Es tracta d’un nou fàrmac inclòs en el catàleg de medicaments inclosos en el finançament del sistema nacional de salut, si es compleixen certes característiques dels pacients i determinades condicions.

Entre d'altres aspectes rellevants, l'article comenta el tractament està indicat per al tractament de deshabituació tabàquica i la reducció de l’ansietat de la dependència a la nicotina en persones fumadores disposades a deixar de fumar.

També, que la seva eficàcia és comparable a altres teràpies farmacològiques, encara que té alguns efectes secundaris més a nivell gastrointestinal.

En podeu saber més llegint en línia l'article de forma gratuïta. Elsevier ha creat una URL personalitzada a l'article i les persones que facin clic a l'enllaç abans del 19 de setembre seran redirigits a la versió final a ScienceDirect. No cal registrar-se, ni subscriure's ni pagar, només clicar l'enllaç.

ACCEDIU A L'ARTICLE FENT CLIC AQUÍ