| Medi ambient

El 12% de l’energia consumida per Palamós Gent Gran és produïda per la planta fotovoltaica

Després d’un any en funcionament, la instal·lació ha produït un total de 136 MWh i evitat 37 tones de CO2.

Després de més d'un any en funcionament, la planta fotovoltaica de Palamós Gent Gran ha produït més de 136 MWh. Aquesta quantitat suposa el 12% de l'energia elèctrica consumida al centre anualment. Dit d'una altra manera, equival al consum elèctric anual de 42 habitatges.

A banda de l'aprofitament dels recursos renovables i la reducció de la nostra factura energètica, la instal·lació també permet mantenir el nostre compromís amb el medi ambient i evitem més de 37 tones anuals de CO2 que equivalen a plantar 2.000 arbres. En termes econòmics, els 136 MWh equivaldrien a més de 38.000€

La producció no ha estat homogènia al llarg de l'any. Així, entre març i setembre, els mesos de més radiació solar, s'ha produït el 77% de l'energia solar. A tall d'anècdota, el dia que més energia s'ha produït de l'any va ser el 29 de maig del 2022, amb gairebé 700 kWh.

El consum i producció d'energia està monitoritzat i es pot consultar en temps real i en històric a través del següent enllaç.

Properes instal·lacions solars a SSIBE
La instal·lació de la planta fotovoltaica representa un pas endavant per la nostra entitat en el camp de l'autoconsum energètic. No només impulsa la nostra independència energètica, sinó que també contribueix de manera significativa a la nostra sostenibilitat en els àmbits energètic, social i ambiental.

Davant dels bons resultats obtinguts a Palamós Gent Gran, des del Departament d'Enginyeria de l'entitat ja s'estan plantejant altres ubicacions on augmentar la nostra producció d'energia elèctrica amb altres plantes solars fotovoltaiques com, per exemple, el CAP de Torroella de Montgrí.

Més detalls sobre la planta fotovoltaica
La planta solar fotovoltaica de Palamós Gent Gran consta de 180 panells fotovoltaics, que ofereixen una potència pic de 97kWp, un inversor de 90 kW nominals i 90 optimitzadors de potència per tal de gestionar les possibles ombres i obtenir el màxim rendiment de la planta.

Detall de la planta solar fotovoltaica de Palamós Gent Gran
Infografia resum del 1r any amb la planta solar fotovoltaica de Palamós Gent Gran