| Organitzatiu

Nou sistema d’avís per a les visites programades del CAP de Palamós

Garantim la confidencialitat, l’orientació dins el centre i agilitzar cues a l’entrada al CAP.

El CAP de Palamós ja disposa d'un nou sistema automatitzat de crida a pacients, que agilitza els tràmits i les cues d'entrada al centre alhora que és un pas més en la millora de l'anonimat i confidencialitat de les persones usuàries.

Des de setembre, el centre ja disposa d'un sistema per a confirmació de l'arribada i la visita als serveis de medicina de família i pediatria. Fins ara, el tòtem situat a l'entrada del CAP imprimia un tiquet que indicava el número de consulta on seria atès/a. No obstant, la crida a consulta continuava essent no automatitzada.

A partir d'ara, el tiquet també s'imprimirà no només amb el número de consulta sinó amb un codi alfanumèric. Quan és el seu torn, a les pantalles se l'avisa mitjançant aquest codi, confirmant-li la porta on s'ha de dirigir. D'aquesta manera, no cal cridar la persona pel nom i es garanteix l'anonimat.

Als serveis de ginecologia i obstetrícia i podologia, els pacients poden dirigir-se a les consultes directament, sense haver de confirmar la visita.

Un cop finalitzada la visita, el tòtem ofereix també la possibilitat d'obtenir el justificant de la visita, per tant no li caldrà anar al taulell d'admissions per fer la gestió. D'aquesta manera s'agilitzen cues també en la sortida del centre i s'afavoreix l'autonomia a l'hora de realitzar els tràmits.

En total s'han instal·lat 8 pantalles repartides entre les 22 consultes del CAP, que també permeten difondre informació d'interès relacionada amb la salut comunitària, properes activitats o bé campanyes i temes actuals, com pot ser la campanya de vacunació per a la grip i la COVID19.

Aquest sistema de gestió de cues es va implementar el 2017 a les consultes externes de l'Hospital de Palamós i des d'abril al servei d'urgències de Palamós. Amb la implementació al CAP de Palamós, és el primer cop que ho realitzem per a visites programades d'atenció primària i esperem en un futur anar-ho desplegant a la resta d'ABS.

Tòtem CAP de Palamós