| Recerca

Premi per al grup de salut comunitària de l'ABS Palafrugell

Van obtenir el premi a la millor comunicació, en el marc del IV Simposi mediterrani de promoció de la salut, celebrat a Girona.

L’equip de salut comunitària de l’ABS Palafrugell, encapçalat per Nacho Pascual, va recollir ahir el premi a la millor comunicació en política pública saludable, en el marc del IV Simposi mediterrani de promoció de la salut, celebrat a Girona.

La comunicació, que porta per títol “La salud en todas las políticas: el plan de salud de Palafrugell”, ha estat elaborada per Nacho Pascual, Àngels Larrabeiti, Anna Garcia Morera, Imma Martí, Sònia Martinoy i Marta Vilanova.

Es tracta d’un grup motor interdisciplinar impulsat per l’ABS Palafrugell, format per persones amb responsabilitats tècniques i polítiques de l’Ajuntament de Palafrugell, professionals de l’ABS Palafrugell, representants de l’Agència de salut pública de Catalunya i de DipSalut.

L’objectiu principal d’aquest grup és l’elaboració del Pla de Salut 2023-2028 del municipi de Palafrugell per marcar un pla de treball conjunt amb la comunitat.

S’ha elaborat un perfil de salut de la ciutadania mitjançant metodologia quali-quantitativa, i s’ha elaborat un pla d’acció a partir de les dades obtingudes.

Com a resultat, s’ha obtingut el Pla local de Salut de Palafrugell, on s’estableixen les línies estratègiques sobre les quals s’ha d’incidir: bon govern, entorn urbà, medi ambient, xarxes comunitàries i socials, estils de vida saludables, salut mental i benestar emocional, i protecció de la salut. Aquest pla ja ha estat aprovat en el plenari municipal de Palafrugell i properament es farà la presentació a la ciutadania en una jornada de treball.

Nacho Pascual rep el premi a la millor comunicació en política saludable
Moment de la presentació de la ponència
Diploma acreditatiu