| Recerca

Nova publicació: Adapting the COORDENA questionnaire for measuring clinical coordination across health care levels in the public health system of Catalonia (Spain)

Es tracta d'un article fet amb el GAIA, aquest sobre el projecte COORDENA-CAT en que hi participen Elvira Sánchez com investigadora principal i Jordi Coderch com a col.laborador.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat l'article Adapting de COORDENA questionnaire for measuring clinical coordination across health care levels in the public health system of Catalonia, en el número especial de la revista Public Health Panorama de desembre dedicat als 40 anys d'Alma Ata. L'article ha estat elaborat pel Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) en col·laboració amb el Grup d'avaluació de la Integració Assistencial (GAIA) del qual SSIBE en formem part i presenta resultats del projecte d'investigació COORDENA CAT.

Estudi COORDENA-CAT

Article

Aquest projecte té per objectiu principal analitzar la coordinació entre nivells d'atenció en diferents entorns sanitaris del sistema públic de salut català i la seva relació amb la qualitat assistencial. Com a coautora de l’article, consta l’Elvira Sánchez, del Departament d’Avaluació, i en agraïments, Jordi Coderch, del Departament de Recerca – GRESSIRES.

L'article mostra que la versió adaptada a Catalunya, COORDENA.CAT, és un instrument vàlid per avaluar de forma comprensiva la coordinació clínica entre nivells d'atenció, des de la perspectiva dels metges. A més a més, és relativament fàcil d'adaptar a nous contextos i pot ser utilitzat per monitorar, avaluar i benchmark dels serveis de salut, dins i entre països.

Precisament, al mes d’abril de l’any passat, en el nostre hospital l’Elvira Sánchez va fer una presentació preliminar dels resultats, en una sessió adreçada a tots els professionals.