| Assistencial, Responsabilitat social corporativa

Des d’avui, els nens i nenes aniran en cotxe elèctric al quiròfan

El projecte inclou un circuit, un carnet de valentia i l’acompanyament de les Tirita Clown per als infants que han de ser operats a l’Hospital de Palamós.

Aquest matí s'ha presentat el projecte d'humanització i acompanyament per als infants que han de ser operats a l'Hospital de Palamós. Hem convertit el passadís que comunica l'hospital de dia quirúrgic i el quiròfan en un circuit automobilístic i per on circularan a partir d'avui els nens i nenes amb un cotxe elèctric.

El circuit s'ha creat per tal de minimitzar al màxim l'impacte hospitalari dels infants i humanitzar el moment per tal que visquin la seva estada amb la menor angoixa possible. Per això, també comptem amb l'ajuda inestimable de les nostres pallasses hospitalàries, les Tirita Clown, que acompanyen en tot moment els pacients i també els familiars cap a quiròfan i en acabat li fan entrega d'un carnet de valentia. Per a l'ocasió també han estrenat una nova equipació de policia municipal per guiar els menuts dins el circuit.

La implicació dels professionals ha estat clau per a la seva implantació, que assumeixen els comandaments del vehicle en cas que el nen o nena sigui massa petit per fer-ho ell mateix.

La iniciativa ha estat possible gràcies a la contribució del Garatge Plana per la donació del vehicle i a l'Associació Front al Mar per a la senyalització del recorregut.

A nivell assistencial el pre-operatori es realitza de la manera més beneficiosa per a l'infant: a casa amb una pomada anestèsica on se'ls haurà de posar la via; quan arriben a l'hospital amb unes gotes per relaxar-los; i en tot moment acompanyats pels pares: tant en l'entrada a quiròfan fins a la sedació com a la sortida abans que es despertin.

Altres iniciatives d'humanització dels espais
Aquesta no és primera iniciativa que implantem en la línia d'apropar els nostres serveis, fer-los més amables i humanitzar els espais dels nostres centres. Des de fa anys, cada dimarts al matí ens visiten les Tirita Clown, les nostres pallasses hospitalàries, que acompanyen principalment infants i els familiars.

El nostre voluntariat ha implantat l'Espai Rialles per als més menuts, on poden jugar, llegir, pintar i evadir-se durant el seu ingrés hospitalari. Ha estat una iniciativa premiada per la Federació Catalana del Voluntariat Social.

Des del 2017, el jardí de Palamós Gent Gran disposa d'un mural realitzat per la il·lustradora Montserrat Abril que dona color a un espai fins llavors impersonal i apagat. Duu per nom "A toast to life" i mostra d'una forma simpàtica senyors i senyores grans amb molta vitalitat i amb unes taules de surf.

El 2018  vam celebrar la Setmana de la Il·lustració on vam convertir les parets de l'Hospital i del CAP de Palafrugell en fons marins mostrant fauna i flora de l'Empordà. El projecte es va crear creat conjuntament amb Humanitzem hospitals - Ignasi Blanch i Donem color a la nostra sanitat - Acompanyart.

Properament està previst fer intervencions a les sales d'espera d'hospitalització per fer-les més còmodes per als familiars i il·lustrar les sales d'espera de la resta d'ABS altre cop amb Humanitzem hospitals - Ignasi Blanch.

En Jaime arriba a quiròfan
Tirita Clown
Garatge Plana i Associació Front al Mar