| Assistencial

S’ha reformat de la Unitat de Cures Intermèdies (UCIM) de l’Hospital de Palamós

Disposa de 6 boxos amb portes, control d’infermeria, despatx mèdic i espais de suport

La pandèmia COVID19 ens ha obligat a reestructurar i adaptar part dels nostres centres a fi i efecte de poder seguir donant resposta a les noves necessitats assistencials i de poder atendre als pacients amb COVID19.

Concretament a l'Hospital de Palamós s'ha fet una reforma completa de la Unitat de Cures Intermèdies (UCIM). Les obres de reforma que s'han fet en aquesta unitat són:

  • Formació de 6 boxos amb portes corredisses automàtiques. Cada box disposa de pressió diferencial negativa respecte el passadís, això afavoreix la circulació d'aire des del passadís cap al box. Les portes dels boxos disposen de vidres electrocròmics (vidre intel·ligent) que tenen la particularitat de guanyar transparència quan se'ls activa un potencial elèctric. Aquest tipus de vidre permet garantir la privacitat del box o la visió completa, segons necessitat, amb un sistema ràpid, funcional i higiènic.
  • Construcció d'un nou control d'infermeria més diàfan i perfectament integrat en la circulació de boxos i altres espais tècnics.
  • Formació d'un nou despatx mèdic i possibilitat per ubicar-hi un llit.
  • Realització dels espais de suport necessaris com magatzems i lavabos per a pacients i personal.
  • Reforma del despatx del Servei d'Anestèsia -atès que aquest es troba en aquesta àrea-.

Les obres van començar el 15 de juny, van finalitzar el 4 de setembre i està previst que es posi en funcionament el 16 de setembre.

La Unitat de Cures Intermèdies (UCIM) és una àrea hospitalització amb dotació tècnica i humana suficient per a proporcionar una vigilància i cures assistencials amb nivell inferior a les UCIs, però superior a les àrees d'hospitalització convencional. Es tracta d'una unitat polivalent i adjunta al Servei de Medicina Interna i està situada al costat del Servei d'Urgències, a la primera planta.

En aquesta unitat és a on s'ingressen a pacients greus que necessiten una atenció mèdica i d'infermeria més intensa que la que es pot oferir a una planta d'hospitalització.

L'antiga UCIM disposava de 6 llits però que no permetien l'aïllament dels pacients en cas de patologies infeccioses contagioses; ara amb la reforma, sí que compleix els criteris d'aïllament necessaris i per tant també permetrà l'ingrés de pacients COVID19 greus.

UCIM COVID durant la pandèmia

Recordem que durant la pandèmia, a l'Hospital de Palamós es va haver d'habilitar una UCIM COVID per a poder atendre a pacients amb COVID19 greus i alguns dels quals van requerir ventilació mecànica invasiva fins que es van poder derivar a la UCI de l'hospital de referència. La UCIM COVID es va ubicar en aquell moment a l'Hospital de dia quirúrgic.

La UCIM COVID va suposar un repte en varis aspectes. El més important, per als professionals, que van treballar amb unes característiques d'aïllament molt estrictes i amb unes condicions clíniques de pacients, a les quals estaven poc acostumats.  Però l'equip de Medicina Interna amb el suport d'infermeria i de l'equip d'anestèsia, van ser capaços de liderar aquesta unitat amb èxit, eficiència, qualitat i seguretat.

Reestructuració dels nostres centres arran de la COVID19

Una altra de les reestructuracions i adaptacions necessàries que es va dur a terme a l'Hospital de Palamós va ser a mitjans de juny una nova unitat de d'aïllament a la quarta planta d'hospitalització i a finals d'agost una nova unitat d'aïllament a la tercera planta de Palamós Gent Gran.

Aquesta reestructuració finalitza ara amb la reforma de la Unitat de Cures Intermèdies (UCIM).

Campanya de mecenatge

En total, les adaptacions dels nostres centres tenen un cost previst de 600.000 €.

Es per això que el mes de juny de 2020 SSIBE va encetar una campanya de mecenatge a tota la població per tal de poder fer front a les despeses.

Recordem per tant que mantenim oberta aquesta línia col·laborativa i que es poden fer donatius en línia a través del web o bé realitzar la donació a través del número de compte és: ES06 2100 9046 9302 0004 4164.