Realitzem un simulacre d’accident d’avioneta amb múltiples víctimes

Dijous passat a l’Heliport de Castell d’Aro.

Dijous passat, el servei d'urgències de l'Hospital de Palamós i el Transport Sanitari de Catalunya van organitzar conjuntament un simulacre d'accident de paramotor amb múltiples víctimes.

Hi van participar infermeres, metges i metgesses, tècnics d'ambulància i va comptar amb el suport del cos de policia, guàrdia civil, mossos d'esquadra i voluntaris de l'IES Narcís Xifra.

El simulacre, el primer post pandèmia, es va fer seguint els principis de la formació per simulació, on es persegueix un entorn el més proper a un cas real per poder treballar la comunicació i la coordinació entre professionals per tal de treballar de la forma més eficient i eficaç possible per a la seguretat dels i les pacients.  Mentre uns professionals prestaven l'assistència la resta de participants a la formació actuaven d'espectadors en unes pantalles habilitades on es projectaven les imatges a temps real que enregistraven diferents drons.

A banda de l'actuació i assistència al lloc dels fets, la formació es completava amb un briefing anterior per posar en situació, activació i context als i a les participants i un debriefing posterior on es treballen els aspectes més qualitatius, emocionals i reflexius que s'han valorat com a bones pràctiques o punts de millora. Tot, per treballar l'objectiu principal que és treballar la coordinació entre els diferents equips assistencials prehospitalaris.

La formació per simulació és una de les metodologies docent que s'està treballant internament a SSIBE des del 2016. Es fonamenta en crear situacions el més properes a la realitat dins d'un entorn de seguretat. Des de SSIBE, es compta amb un acord amb el CISARC per a l'assessorament i també amb la Gespa Teatre per poder comptar amb actors professionals. En aquest sentit, ja s'han realitzat diferents formacions, com la comunicació de males notícies a familiars i persones usuàries, la reanimació cardiopulmonar o la donació de còrnies.

Per últim, volem donar les gràcies a la cessió de l'Heliport per a realitzar la jornada.

Simulacre d'urgències a l'Heliport de Castell d'Aro
Simulacre d'urgències a l'Heliport de Castell d'Aro
Simulacre d'urgències a l'Heliport de Castell d'Aro