| Recerca

Gran èxit de les XLII Jornades d'Economia de la Salut celebrades a Girona

Enguany, el comitè organitzador va estar presidit per Marc Carreras (UdG), i com a vocal hi participava José Maria Inoriza (SSIBE), ambdós membres del nostre grup de recerca GRESSIRES.

Del 4 al 7 de juliol de 2023, han tingut lloc a Girona les XLII Jornades d’Economia de la Salut, que per primera vegada s’han celebrat a Girona, acollides per l’Aula Magna de la Facultat de Lletres i Turisme de la Universitat de Girona.

Sota el lema Rumb a un sistema sanitari sostenible, integrador i digital, de l’ampli programa disponible volem destacar les sessions plenàries Data driven digital transformation in healthcare, desenvolupada per Dipak Kalra, president de The european institute for innovation throught health data; i Economia de la Demencia: más allá de las previsiones catastrofistas, presentada per l’economista gironina de la London School of economics and political science, Adelina Comas.

A destacar també la presència de SSIBE, participant en les següents ponències:

A la taula de la ponència titulada Integrated care models: bridging the gap between health and social care es va discutir el present i el futur de la integració assistencial des de vessants més acadèmiques i partir d'exemples concrets al País basc i Catalunya.

En aquesta taula, Anna Ribera, codirectora general i directora assistencial de SSIBE va presentar la nostra experiència d'integració a la ponència titulada Integrated care models: bridging the gap between Health and social care: The experience of SSIBE.

També es van presentar els treballs d’investigació elaborats des de SSIBE, El cost de les malalties reumàtiques a una comarca de Catalunya, presentat per José M. Inoriza, Marc Carreras, Jordi Coderch i Marta Larrosa; i Canvis a la salut poblacional, la longevitat i el cost durant una dècada, presentat per Pere Ibern, Marc Carreras i José M. Inoriza.

El comitè organitzador va estar presidit per Marc Carreras (UdG), i com a vocal hi participava José Maria Inoriza (SSIBE), ambdós membres del nostre grup de recerca GRESSIRES.

La Jornada va tenir una assistència de 300 persones, entre elles especialistes nacionals i estrangers, provinents de 15 paisos diferents, i va comptar en el seu acte de clausura, amb la presència de l'anterior gerent de SSIBE Dr. Xavi Pérez, en qualitat de Director Gerent de l'ICS, així com Maria Puig, presidenta de DIPSALUT en funcions.