fes clic per a tancar la imatge

Memòria de sostenibilitat 2016

Àrees suport empreses participades_Emporhotel_Cuina PGG_04_1
Àrees suport empreses participades_Emporhotel_Cuina PGG_04_1
Àrees suport empreses participades_Emporhotel_Cuina PGG_04_1

Emporhotel serveis hotelers

Projecte Optifel – Optimització de productes alimentaris per a la gent gran

Avaluació de l’acceptació dels productes desenvolupats

Avaluació de diferents productes alimentaris desenvolupats en fases prèvies del projecte (sopes de verdures, purés, preparats de suport a la cuina, postres i smoothies). L’estudi es va estructurar en tres sessions de cata d’aproximadament noranta minuts i una visita cultural posterior a cada sessió (Museu de la Pesca, Capella del Carme i Espai del Peix respectivament).

Es va contactar amb l’Associació Gent Gran de Palamós, els centres cívics de Tueda i i Vilartagues de Sant Feliu de Guíxols, L’Esplai de La Bisbal d’Empordà, L’Esplai de Palafrugell, el Consell de la Gent Gran de Palafrugell i el Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro i es van reunir vuitanta participants.

Es va coordinar el trasllat amb autocar dels participants des del punt d’origen fins a Palamós Gent Gran, on van tenir lloc les sessions.

Assaig en residències i en usuaris del servei de menjars a domicili dels productes desenvolupats

De l’abril al juny es fa l’assaig dels productes seleccionats. Es va estructurar en cinc sessions amb cada participant, quatre per a avaluar el grau de consum i recollir la valoració dels productes presentats i una per a la realització d’enquestes.

Els vuitanta participants es van seleccionar entre usuaris de Palamós Gent Gran, Palafrugell Gent Gran, Sant Feliu Gent Gran i Residència Surís Gent Gran i el servei d’àpats a domicili de l’Hospital de Palamós, Palafrugell Gent Gran i Sant Feliu Gent Gran.

Participem a la Jornada “Gent gran, alimentació i salut”

Al desembre, participem a la Jornada: “Gent gran, alimentació i salut” sobre divulgació dels resultats del projecte europeu OPTIFEL (Optimised Food for Elderly Population)” a l’auditori de La Pedrera a Barcelona, i organitzada per l’IRTA, Alícia, Casa Mas i Emporhotel i a la qual van assistir 115 persones.

Concretament amb la ponència “Alimentar-se, què hi diuen els nostres protagonistes?” a càrrec de M. Gràcia Artigas, cap de Qualitat d’Emporhotel.

La cuina de Palamós Gent Gran produeix en línia calenta el 100% dels seus plats

Després de les obres d’adaptació realitzades l’any 2015, des del mes de febrer, la cuina de Palamós Gent Gran realitza tots els seus plats en línia calenta (fins ara rebia un 40% de la producció de la cuina de l’Hospital de Palamós).

D’aquesta manera es rep la matèria primera, es transforma i es produeix de forma autònoma, incrementat la capacitat de reacció, els acabats i la millor satisfacció dels usuaris.

Grups participatius de millora per als menús que s’ofereixen

A l’agost, i en col·laboració amb Emporhotel es varen encetar un grups participatius de millora orientats a recollir les valoracions, comentaris, suggeriments i noves aportacions dels usuaris pel que fa al calendari de menús oferts. Els resultats han estat molt bons, havent pogut aplicar molts dels suggeriments aportats.

Ampliació dels criteris AMED als menús dinar de quatre centres

El mes de setembre s’inicia el projecte d’ampliació per a l’aplicació de criteris AMED als menús del dinar que ser serveix a les cafeteries de l’Hospital de Palamós, Hospital de Figueres, Palamós Gent Gran i Palafrugell Gent Gran.

La gestió del menú de la cafeteria ho lidera la dietista-nutricionista d’Emporhotel, que es va incorporar el mes de juliol, conjuntament amb la participació dels caps de cuina dels quatre centres i s’estableixen en tots ells criteris de menú saludable.

L’acceptació d’aquestes receptes saludables, s’ha vist recompensat amb un Increment d’un 15% en el número de dinars del personal a l’Hospital de Palamós.

Millora continuada

El mes de novembre s’amplia la carta de plats triturats en les residències que gestionem en vuit receptes i seguim sent els formadors del curs sobre Neteja en Entorn Sociosanitari al municipi de Palamós.

2016-Emporhotel-serveis-hotelers

Emporhotel
participa al
projecte
europeu
Optifel, per a
l’optimització
de productes
alimentaris
per a la gent
gran

Els nostres residents i pacients participen en la millora dels àpats que els servim
Establim criteris de menú saludable (AMED) a quatre centres
Per a una correcta navegació utilitza Chrome i Firefox