fes clic per a tancar la imatge

Memòria de sostenibilitat 2016

CIUTADANIA_VOLUNTARIAT_PIANO_Donació_PGG (5)
CIUTADANIA_VOLUNTARIAT_PIANO_Donació_PGG (5)
CIUTADANIA_VOLUNTARIAT_PIANO_Donació_PGG (5)
CIUTADANIA_VOLUNTARIAT_PIANO_Donació_PGG (5)
CIUTADANIA_VOLUNTARIAT_PIANO_Donació_PGG (5)
CIUTADANIA_VOLUNTARIAT_PIANO_Donació_PGG (5)

Voluntariat

Palamós Gent Gran

El Programa de voluntariat compleix 10 anys en col·laboració amb les entitats Creu Roja, Obra Social “La Caixa” i Caritas.

Concretament els voluntaris de Creu Roja fan les activitats de passeig dels residents, servei d’acompanyament, reforç de menjador, suport en la dinamització d’activitats d’oci, tallers de manualitats, celebracions específiques per temporada i dies assenyalats (Carnaval, Festa Major, Nadal, altres).

Obra Social “La Caixa”: disposa de dos voluntaris que participen en el grup de passeig amb la resta de voluntaris de Creu Roja.

Càritas desenvolupa el projecte “Apadrinar un avi” que facilita la convivència i l’aprenentatge entre persones grans que pateixen soledat i joves estudiants (alumnes de 4t. d’ESO de l’Escola Vedruna) a través de l’acompanyament periòdic i continuat.

Enguany iniciem el projecte “Cadena de favors” amb alumnes de Primària de l’Escola Vedruna i que consisteix en potenciar  actituds d’altruisme i solidaritat entre els més petits, per tal de començar a sembrar la llavor del voluntariat per quan arribin a l’ adolescència i a l’edat adulta.

Voluntariat musical gràcies a la donació d’un piano

Susanna Castellví va fer donació d’un piano Selinke & Sponnagel de l’any 1892, que es va restaurar per Narcís Baulida.

Durant el mes de juny, i per a fer el llançament del projecte de voluntariat musical, en forma de joc / endevinalla es va fer la campanya comunicativa “Vols tocar-me?” a través de twitter i instagram.

El 14 de juny es va fer un acte d’agraïment a la família que va fer la donació i en Narcís Baulida va oferir un microconcert per va servir d’inici al voluntariat musical, que consisteix en què voluntaris que en saben van a tocar el piano i els residents gaudeixen de la música.

Hospital de Palamós

Han col·laborat 24 voluntaris que han fet acompanyament a pacients ingressats -activitat principal del voluntariat- i també ofereixen servei de biblioteca i col·laboren altres activitats com Sant Jordi i Nadal.

Sant Jordi

Com cada any celebrem Sant Jordi, i el voluntariat de l’Hospital de Palamós va repartir als pacients ingressats les roses que havien elaborat i els residents de Palamós Gent Gran amb l’ajuda dels voluntaris de Creu Roja van muntar una paradeta al carrer.

Un grup d’alumnes de 5è i 6è de l’escola La Salle Palamós venen a l’hospital a repartir punts de llibre que havien elaborat per usuaris i professionals, i els mestres disfressats de Sant Jordi, princesa i drac van visitar als nens ingressats.

25 de novembre.
Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

El voluntariat organitza un punt informatiu a l’hospital i Sandra Medina, treballadora social participa amb l’Ajuntament de Palamós amb la lectura d’un manifest.

5 de desembre.
Acollim la Jornada per celebrar el dia internacional del voluntariat a Palamós

Es fa una mostra d’entitats de voluntariat de Palamós, i acollim la visita dels estudiants de tercer d’ESO del municipi. Es fa una taula rodona per parlar de “El voluntariat en el món d’avui” amb la participació del Pare Manel.

Campanya per captar voluntaris a l’Hospital

El mes de març es fa una campanya per captar més voluntaris en l’àmbit de l’hospital i ens ajuden a fer-ne difusió diversos mitjans: Ràdio Palamós, TV Costa Brava, El Punt Avui i TV3 comarques.

Nadal

Els voluntaris, acompanyats per Santa Claus, reparteixen la nadala que han elaborat als pacients ingressats. També celebren un dinar de Nadal, i el President dels Òrgans de Govern, Lluís Puig, els va agrair la seva tasca.

Creu Roja, Obra Social "La Caixa" i Caritas ens ajuden a desenvolupar el Programa de voluntariat a Palamós Gent Gran
Voluntaris que toquen el piano venen al centre per fer més agradable l'estada a residents
Els voluntaris i l'escola La Salle de Palamós ens ajuden a celebrar Sant Jordi
Els voluntaris reparteixen les nadales que fan als pacients
La tasca dels nostres voluntaris als mitjans de comunicació
Per a una correcta navegació utilitza Chrome i Firefox