fes clic per a tancar la imatge

Memòria de sostenibilitat 2016

QUALITAT_RSC_03_Col·laboracions en campanyes informatives i iniciatives solidàries
QUALITAT_RSC_03_Col·laboracions en campanyes informatives i iniciatives solidàries
QUALITAT_RSC_03_Col·laboracions en campanyes informatives i iniciatives solidàries
QUALITAT_RSC_03_Col·laboracions en campanyes informatives i iniciatives solidàries

Responsabilitat Social Corporativa

Col·laboracions en campanyes informatives i iniciatives solidàries

Seguim col·laborant amb Aldees Infantils, Creu Roja, Associació Espanyola contra el Càncer, ACNUR, Fundació Oncolliga.

Donació de material a l’Associació afrocatalana d’acció solidària

El mes de març vàrem donar material (tres cadires de rodes, tres fonts de llum, un projector i material fungible sanitari) a aquesta associació.

El material va ser transportat personalment pel president de l’associació, el Sr. lamin Souane, a tres ambulatoris de tres pobles del Senegal: Santé de Diannah-Ba, Santé de Marsassoum, Santé de Djiredji.

També es va donar col·liris oftalmològics a la Fundació Por una sonrisa a Àfrica i lliurem bàscules de nadons a la ONG wasu per a Gàmbia.

Col·laborem amb el projecte educatiu “Descobrint Palamós”

Al CAP se’ls va ensenyar l’autoclau, el desfibril·lador i el seient mecànic d’odontologia. Després, a la biblioteca van participar d’un taller on se’ls va mostrar què són i com funcionen els otoscopis, els fonendos, els aparells per prendre la tensió arterial i també van fer bendatges de mans i peus. Se’ls va explicar la importància de la higiene bucodental i la higiene de mans i que també van practicar.

A l’hospital se’ls va explicar com funcionava el servei d’urgències, varen visitar la Cambra Hiperbàrica i la 5a planta d’hospitalització.

La visita va ser possible gràcies a la participació de M. Cruz Almendros, Anna Batlle, Xavier Casanovas, Mònica Comadira, Dolors Margarit, Nacho Pascual i Anabel Martín-Urda.

ONCOTRAIL

L’Oncotrail és una cursa solidària organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En l’edició del 2015 es van recaptar un total de 95.161,34 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca d’investigació sobre el càncer i a la compra de material ortopèdic que la Fundació ofereix en préstec als malalts de càncer.

El mes de juliol celebrem un acte a l’Hospital de Palamós, es van rebre 12.704,36 euros que es van destinar a la compra d’un aparell de pressoteràpia que serveix per completar el drenatge limfàtic manual (Servei de Rehabilitació), un carro de cures per a la consulta de mama i sis butaques per a acompanyants (Palamós Gent Gran). També es van entapissar butaques de l’Hospital de Dia Mèdic.

En l’edició del 2016 participem amb sis equips, incrementant la xifra de participants: Teamtrail salut, Guilles, Urgències pas a pas, Cagant llets, Taka taka team i Xarel·lo’s team.

Col·laboració de les escoles per Nadal

Per Nadal, alumnes de 5è i 6è de primària de l’Escola La Salle Palamós i alumnes de 1r i 2n de primària de l’Escola Vila-Romà van venir acompanyants dels seus professors a decorar amb material elaborat per ells diferents arbres de nadal de l’hospital.

Col·laborem amb la Marató de TV3 dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars cerebrals traumàtiques

El 14 de desembre, la Comissió d’ictus, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, Fundació Ictus, Ràdio Palamós, La Gorga i Gespa teatre, va celebrar l’acte “ICTUS i tu. Conèixer, prevenir i superar”.

Presentat per Francesc Sánchez Carcassés, va incloure una taula rodona oberta a la participació del públic en la que vàrem poder escoltar explicacions mèdiques sobre què és i com es pot prevenir un ictus, de la mà de les doctores Yolanda Silva i Conxa Avinyó, així com el testimoni personal dels pacients Alfons Bartolomé, Montse Robert i Jordi Ors, que van compartir amb els assistents les seves vivències i que també són els protagonistes del documental “Superar l’ictus. Tornar a començar” realitzat per Ràdio Palamós.

El documental mostra la vivència dels tres pacients afectats d’ictus, com els va esdevenir i què van fer: la rehabilitació i l’adaptació per tornar a fer vida normal amb les conseqüents seqüeles. És un treball de Carlos Ribas, Carles Pastor i Abel Espinosa.

Finalment es va presentar el curtmetratge “De nit i de dia”, elaborat per Clàudia Oliu, Raimon Valls i Ràdio Palamós i que ha comptat amb la participació directa dels professionals de la Comissió d’ictus de SSIBE, altres professionals de l’entitat i col·laboradors externs.

Els membres de la Comissió Ictus SSIBE són: Joana Muñoz, Mari Cruz Almendros, Ana Cabanelas, Ma. Angels Pagès, Xavier Casanovas, Àngels Masabeu, Montse Cols, Yolanda Silva, Boris Capote, Conxa Avinyó, Ivet Clemente, Gemma Garcia, Helena Fernández, Silvia Arpal.

L’acte es va replicar en el marc de les activitats organitzades per l’Institut Català de la Salut a Girona per la Marató, el 15 de desembre a l’auditori Josep Irla.

 

6 tones d’aliments a les Delegacions de Càritas del Baix Empordà

SSIBE fa una donació de 4,5 tones d’aliments i a aquesta iniciativa s’hi va afegir el Grup Darnés amb 1,5 tones d’aliments més i Aneto que va donar 120 litres de caldo. Així, el total de la donació va ser de 6 tones d’aliments.

El repartiment de la donació es fa de manera equitativa per a les 5 delegacions de Càrites de la comarca corresponent a cada delegació una quantitat de 1,2 tones d’aliments.

Els aliments principals que es van comprar van ser: arròs, caldo, llet, oli, pasta, tonyina, sucre, tomàquet, sucs i melmelada.

Integració de persones discapacitades

Compromesos amb la integració de les persones discapacitades i complementant la seva inclusió dins la nostra plantilla, disposem de la declaració d’excepcionalitat i d’autorització de mesures alternatives en algunes de les nostres empreses, de manera que mantenim contractes per la compra de productes o la prestació de serveis amb centres especials de treball.

Aquests centres són el Centre Tramuntana -a través del Consell Comarcal del Baix Empordà-, Giropark -del Grup Mifas-, Columbia -del Grupo Fundosa- i La Fageda Fundació.

En conjunt, l’any 2016 s’han destinat 224.039,70€ a mesures alternatives.

Treballs en Benefici de la Comunitat

Sensibles a la implicació que entenem ha de tenir la comunitat en la resolució de conflictes, en col·laboració amb el Departament de Justícia, la nostra entitat participa activament en el programa Treballs en Benefici de la Comunitat (TBC), amb la finalitat de col·laborar en la reinserció de penats i minimitzar els estereotips sobre la delinqüència i els seus protagonistes.

Els TBC són mesures penals que pot imposar un jutge si es reuneixen determinats requisits, legalment establerts, que generalment substitueixen o deixen en suspens penes de presó lleus o multes, i que no es poden imposar sense el consentiment de la persona penada.

La mesura consisteix en l’obligació de la persona penada d’exercir una activitat no retribuïda d’utilitat pública i/o interès social amb la finalitat de servir de reparació a la comunitat per la infracció comesa, i que alhora li permeti responsabilitzar-se de les seves accions.

En conjunt, l’any 2016 s’han acollit 9 casos nous distribuïts en els centres Palamós Gent Gran, Sant Feliu Gent Gran i Palafrugell Gent Gran, i han representat 893 hores de treball

Col·laborem amb campanyes informatives i donem material a diferents associacions
Ens visiten alumnes de P5 de l'Escola La Salle Palamós per conèixer les instal·lacions de l'Hospital i del CAP Catalina Cargol
Participem a la cursa solidària ONCOTRAIL amb sis equips
La Comissió d'ictus recapta 3.307€ presentant a La Gorga de Palamós l'acte "Ictus i tu: conèixer, prevenir i superar", el documental "Superar l'ictus. Tornar a començar" i el curtmetratge "De nit i de dia"
Serveis de Salut del Baix Empordà, Grup Darnés i Aneto, donen
6 tones
d'aliments a les Delegacions de Càritas del Baix Empordà
Compromesos
amb la
integració de
les persones
discapacitades,
s'han destinat
224.039 €
a mesures
alternatives
Per a una correcta navegació utilitza Chrome i Firefox