fes clic per a tancar la imatge

Memòria de sostenibilitat 2016

Altres notícies

Visita del Conseller de Salut i de la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

Dimarts 5 de juliol vàrem rebre la visita del Sr. Antoni Comín, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya i de la Sra. Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Es va iniciar a Palamós Gent Gran on el President dels Òrgans de Govern i membres del patronat i directius de SSIBE, els van rebre juntament amb el Sr. Miquel Carreras, gerent de la Regió Sanitària de Girona del Departament de Salut, Sr. Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, i autoritats.

En la primera reunió de treball que es va celebrar, Jordi Calsina, director gerent de l’entitat, va parlar als consellers sobre quin és l’àmbit de referència de SSIBE i els serveis que gestiona, com es conformen els seus òrgans de govern, l’orientació estratègica de l’empresa, el finançament i la crisi, els professionals i els aspectes que els preocupen.

A continuació Xavier Pérez, Director Assistencial, va parlar sobre l’evolució que la integració assistencial ha seguit a SSIBE, on els pacients i la seva patologia són l’eix de l’organització i sobre quins han estat els instruments per a dur-la a terme.

Nuri Comes, directora tècnica de Palamós Gent Gran i Joan Prat, director d’atenció a la dependència, van exposar la manera de treballar en atenció sociosanitària i social, les particularitats de Palamós Gent Gran així com el vincle de SSIBE amb diferents residències i centres de dia del Baix Empordà.

El fet de tractar-se d’una reunió conjunta amb representants de les dues conselleries (Salut i Afers Socials) va permetre que el diàleg d’elements de treball comuns fos més enriquidor.

A la tarda, es van desplaçar a l’Hospital de Palamós on s’hi va afegir el Sr. Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat a Girona i es va iniciar una segona reunió amb la participació activa dels membres de la direcció assistencial del centre i els directors de les ABS de Palamós, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà i Torroella de Montgrí, on Xavier Pérez va exposar l’organització assistencial a SSIBE que es basa en elements clau que potencien la integració assistencial entre nivells (atenció primària, hospital, sociosanitaris, residència assistida) fent èmfasi als resultats d’aquesta coordinació.

En darrer terme hi va haver la reunió amb els comitès d’empresa de CABE i de la Fundació Hospital de Palamós on van exposar la situació actual i les seves peticions, agraint la possibilitat de diàleg.

Com a cloenda es va fer una visita guiada i detallada pel CAP Catalina Cargol de Palamós i per l’hospital de Palamós.

Va ser una jornada de diàleg en que tots els interlocutors van poder exposar i expressar les seves valoracions de present, i inquietuds per al futur.

22.01.2014
Formació sobre VIH – SIDA

Participem a la jornada VIH-SIDA

 

ACAS Girona va commemorar els 25 anys de la seva fundació i els 20 anys d’ACAS Baix Empordà amb una jornada formativa a Sant Feliu de Guíxols sobre VIH-SIDA: Prevenció, Diagnòstic, Tractament i Investigació.
Hi van participar la Dra. Àngels Masabeu, Directora   de   la   Unitat   de   Especialitats Mèdiques i Coordinadora de la Unitat de VIH de SSIBE, Dra. Esther Aznar. Directora Executiva de la Fundació SEIMC- GESIDA, i Dr. Bonaventura Clotet, Cap   de   la   unitat   de   VIH   de   l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i Director de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa.

Organitzem una conferència sobre recerca actual en el camp de la SIDA

 

El Servei de Medicina Interna va organitzar una conferència a càrrec de Dr. Bonaventura Clotet, cap de la unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, president de la Fundació Lluita contra la SIDA, director de l’Institut d’investigació de la SIDA IrsiCaixa i codirector d’HIVACAT, programa per a la investigació i desenvolupament d’una vacuna efectiva per al VIH, on va exposar l’estat actual de la recerca per combatre i prevenir la malaltia.

20.02.2014
Conveni marc de col·laboració entre l’Hospital de Palamós i l’Hospital Sant Joan de Déu

El conveni té com a objecte col·laborar estretament en matèria d’atenció assistencial, formació, docència i recerca. La voluntat és potenciar una etapa de col·laboració en diversos àmbits d’actuació, coincidint plenament amb els objectius del Departament de Salut de promoure la coordinació d’esforços i la racionalització en la utilització dels recursos sanitaris, per tal d’assolir una atenció sanitària de màxima qualitat.

03.03.2014
Obtenim la qualificació de bona pràctica del Sistema Nacional de Salut en l’Estratègia d’atenció al part i salut reproductiva

Al 2014 s’implanta a l’hospital de Palamós el registre informatitzat de parts, que ens proporciona un llibre segur i fiable i el recull de més de 30 variables a partir de les quals s’elabora un quadre de comandament de l’activitat. A partir de les dades d’aquest registre, s’elabora un segon informe amb l’estratificació de les cesàries en els 10 grups de Robson.

Amb les dades que es recullen i el seu posterior anàlisi, es poden detectar variacions de les mitjanes conegudes o increments de complicacions, i això ens permet treballar les possibles causes establint correccions com, per exemple, les taxes anormalment elevades d’estrips perineals III i IV, que varen ser consecutius a l’ús d’episiotomies centrals.

Amb els grups de Robson podem analitzar la nostra taxa de cesàries en parts induïts i revisar el protocol d’inducció i les seves indicacions.

L’1 de juny de 2016, José M. Marqueta i Xavier Pérez van recollir a Madrid, la qualificació esmentada.

Canvi de model de Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)

Al gener s’aplica el canvi de model del SEM i es posa en funcionament durant 24 hores al dia, una unitat de suport vital intermedi, amb base a l’Hospital de Palamós, dotada d’un tècnic de transport i infermer i al municipi de La Bisbal d’Empordà un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR) amb un metge i un tècnic de transport.

11.04.2014
XIII Jornada de la Societat Catalana de Cirurgia Major Ambulatòria (SCCMA)

Es va celebrar el 17 de juny amb una setantena d’assistents i hi van participar Xavier Pérez, J. Planell, President de la SCCMA, José M. Marqueta, R. Bofill, Cap de Servei de Cirurgia vascular de l’hospital Vall d’Hebron.

A la primera taula rodona, moderada per Onel Morales sobre “Pinzellades de la gestió en CMA”, hi van participar Raquel Gorriz presentant el procés d’implantació del check-list informatitzat del bloc quirúrgic i Anna Xicoira i Pilar Hernández van parlar sobre l’enquesta de satisfacció realitzada als pacients intervinguts a CMA.

I a la segona taula rodona, moderada per Diego Meza, es van donar unes “Pinzellades quirúrgiques en CMA” amb Josep Roig, parlant de la cirurgia mínima invasiva d’hallux valgus que ja fa 16 anys que es practica amb més de 2.500 intervencions.

Mariela Anaya va parlar dels avantatges de la CMA com ara la reducció del temps d’estada a l’hospital, menys infeccions nosocomials i menys cost.

Joan De la Cruz, cirurgià de l’Hospital de Mataró, va parlar de la colecistectomia laparoscòpica.

16.04.2014
Premi del I Concurs biennal d’escultura SSIBE

L’11 de juliol, Lluís Puig, President dels Òrgans de Govern de SSIBE i en presència de Jordi Calsina, director gerent de l’entitat i de Mariona Casanovas, Directora de Recursos Humans i Presidenta del jurat del concurs, es va fer entrega del premi del “I Concurs biennal d’escultura SSIBE amb col·laboració amb Cercle Artístic de Palamós” que es va atorgar a Lisette Dijksterhuis per la seva obra “Corall 34, Mar i Terra”.

Aquesta obra serà l’obsequi que SSIBE oferirà als professionals que iniciïn la seva etapa de jubilació en els propers dos anys.

24.04.2014
Programa “Guapes i Valentes” de la Fundació Oncolliga a Palamós Gent Gran

El servei de banc de perruques solidàries del programa “Guapes i Valentes” de la Fundació Oncolliga Girona està disponible a Palamós Gent Gran. El servei posa a l’abast de les pacients sotmeses a tractaments oncològics perruques a preus assequibles.

09.05.2014
11ena. edició “D’una flor, un somriure” a Palamós Gent Gran

Arribem a la 11ena. edició de la campanya en la què es demana a la ciutadania que col·labori i portin una planta per poder omplir de vida i color el jardí. Es demanen plantes adaptables a la nostra climatologia i que s’adaptin a un clima sec per fer estalvi d’aigua i preservar el medi ambient.

VIII Exposició fotogràfica “La Música és vida” a Palamós Gent Gran

L’exposició mostrava la importància de la música en l’entorn de les persones, les fotografies de Laura García, educadora social del centre, van estar exposades des del desembre del 2016 fins al febrer del 2017.

Acte de Nadal i lliurament dels premis de la 15ena. edició del concurs de fotografía

El 21 de desembre es va celebrar el tradicional acte de Nadal que va comptar amb la col·laboració de les hostesses de “Tirita Clown”.

Va donar la benvinguda el gerent, Jordi Calsina, i es va procedir a l’homenatge als professionals i tot seguit es va fer el lliurament dels premis del concurs de fotografia que enguany arribava a la seva 15ª edició amb el tema “Solidaritat”.
Un total de 29 fotografies eren les que participaven de la mà de 9 autors i els premis que es van atorgar van ser:

 

Felicitació de Nadal:
Atorgat per votació popular a Laura Andrés Codony per la fotografia “Somriures”.
3r. Premi per Anna Pérez per la fotografia
“L’alegria dels que reben”.
2n. Premi per Juan Ignacio Sáenz per la fotografia
“Atenent una dona refugiada”.
1r. Premi per Marian Gimeno per la fotografia
“Vaig a buscar l’aigua del dia”.

En acabat el Gerent va fer un parlament amb el que va resumir els fets més destacables de l’any i va apuntar quins serien els objectius per a l’any 2017. L’acte va concloure amb un aperitiu per a tots els assistents.

Rebem visita
conjunta del Conseller

de Salut i de la
Consellera de Treball,

Afers Socials
i Famílies de
la Generalitat
de Catalunya.

Som referents
a la comarca

en prevenció,
diagnòstic,

tractament
i investigació
sobre VIH-SIDA

El nostre
registre

informatitzat,
de parts es

reconeix com
a bona pràctica
en l'estratègia
d'atenció
al part i salut
reproductiva

Organitzem la
XIII Jornada de

la Societat
Catalana de

Cirurgia Major
Ambulatòria
on setanta
assistents
debaten sobre
gestió i procés
assistencial
quirúrgic
en CMA

Per a una correcta navegació utilitza Chrome i Firefox