PRESENTACIÓ 2018-06-07T11:49:36+00:00
Lluís Puig Martorell

Aquest any presentem una memòria amb un format nou, més senzill, concís i que dóna més importància a la part visual i gràfica, amb enllaços relacionats per poder ampliar aquella informació que més t’interessi. A més, es tracta d’un format responsiu, és a dir, que s’adapta visualment a tots els suports digitals, que ha d’ajudar a ser també una eina de referència i consulta per al professional i per al ciutadà.

Aquesta voluntat d’adaptació és una de les característiques que ha impregnat els canvis a Serveis de Salut Integrats Baix Empordà durant aquest 2017.

A nivell assistencial, per exemple, la coordinació entre les diferents àrees implicades ha permès reduir la llista d’espera de pròtesis de maluc i de genoll i també l’estada mitjana del pacient, mantenint els indicadors de qualitat. Tot, gràcies a la implicació de tots els professionals: traumatòlegs, infermers, professionals de quiròfan, l’equip de rehabilitació i anestèsia.

Un dels fets que ens fa més il·lusió és el 20è aniversari del CAP de Palafrugell, que dona cobertura a l’àrea bàsica més gran de la comarca i on s’hi realitzen més de 220.000 visites anuals gràcies a l’equip de 80 professionals que hi treballa. A nivell d’equipaments també s’ha estrenat el nou consultori de l’Estartit, de 550m2 i que dupliquen l’espai de l’anterior consultori i també ens hem equipat amb un nou TAC que permet fer estudis més ràpids i amb imatges de més qualitat i contribueixen a un millor diagnòstic i alhora una menor radiació.

A nivell d’experiència d’usuari, s’ha implantat un nou sistema de gestió de cues a l’hospital i a les anàlisis clíniques del CAP de Palamós i hem millorat la senyalística interna de consultes externes. Això ha permès reduir les cues en hores puntes i la contaminació acústica.

Per al treballador, hem posat en funcionament el nou sistema de dispensació de roba blanca, que allibera espai per a altres usos i permet  un control individualitzat dels fluxos d’entrada i sortida de la roba.

A nivell social, hem inaugurat l’Espai Rialles de la 5a planta de l’hospital, una àrea de lleure per als nens i nenes hospitalitzats i de suport dels seus familiars. I a Palamós Gent Gran hem realitzat el 1r concurs de grafitti per donar color i humanitzar l’espai exterior. El projecte ha estat participat tant per residents com professionals i l’obra guanyadora ha estat “A toast to life” de Montserrat Abril.

La nostra voluntat d’adaptació continuarà vigent en els propers anys, ja que tanquem l’any amb l’inici de les obres a la planta baixa i l’àrea de quiròfans de l’hospital, que s’allargaran fins el 2019 i que remodelaran diferents parts de l’edifici per continuar millorant l’assistència sanitària al Baix Empordà. També tanquem el Pla Estratègic 2014-2017 i ens posem a treballar amb el nou Pla, que ha de marcar les directrius en els propers anys.