ALTRES NOTÍCIES 2019-07-12T13:20:25+00:00

_Per a més informació

El primer nadó de 2018 a les comarques gironines neix a l’Hospital de Palamós

Aquest any l’Hospital de Palamós va néixer el primer nadó de l’any de les comarques gironines. Va ser un nen, en Siraj, de Palafrugell i va néixer a les 2.24 de la matinada.

SSMM els Reis Mags de l’orient han visitat un any més els infants ingressats a l’Hospital de Palamós i residents de Palamós Gent Gran

Els Reis han lliurat, com cada any, un regal a cadascun dels nens i nenes ingressats a l’hospital i també han compartit uns moments amb els residents de Palamós Gent Gran.

Exposició: Mà d’Infermera

Hem acollit l’exposició Mà d’Infermera del 10 d’abril al 2 de maig de 2018.

També s’ha celebrat la conferència ‘La mirada visible de la infermera’ a càrrec de Gemma Bruna, periodista i autora del llibre Mà d’infermera, que el COIGI va editar l’any 2017 i que es presenta com un recorregut per una part de la història de la infermeria a les comarques de Girona explicada en primera persona a través de les vivències de quinze infermeres i infermers, un d’ells, recordem, el nostre company Gero Domínguez del Servei de prevenció de riscos laborals

Palamós acull l’encontre científic els VII Abrils de l’Hospital

Els Abrils de l’Hospital donen nom a un encontre científic de caràcter anual impulsat per l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona que aplega especialistes d’abast internacional interessats en l’estudi dels hospitals des de vessants ben diferents: la història, l’antropologia, l’arquitectura, la història de l’art, les institucions, el dret, el territori, l’arqueologia, les mentalitats, l’espiritualitat, la religió, entre d’altres.

Enguany, en la seva 7ena edició que s’ha celebrat a Palamós, ha consistit en una jornada que versava entorn als hospitals rurals i de viles petites.

Destacar que es va comptar amb la ponència inaugural sobre els 700 anys d’història dels hospitals de Palamós a càrrec de l’historiador Gabriel Martín

Palamós Gent Gran participa al Congrés Nacional de la Societat Espanyola d’Infermeria Geriàtrica i Gerontològica

Girona ha acollit el XXV Congrés Nacional de la Societat Espanyola d’Infermeria Geriàtrica i Gerontològica que es presenta sota el lema “Deixant empremta”. L’esdeveniment, que ha reunit prop de 300 professionals de la infermeria que atenen les persones grans de tot l’Estat espanyol, ha abordarà, entre d’altres, la sexualitat en la gent gran enfocada des de la diversitat i el respecte.

El congrés, com a novetat, també ha tractat la robòtica i les aplicacions informàtiques al servei de la qualitat de vida i de l’atenció a la gent gran amb Josep Samitier, catedràtic d’Electrònica i Enginyeria Biomèdica de la Universitat de Barcelona i director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

Diferents professionals de Palamós Gent Gran també hi ha estat presents amb dues comunicacions realitzades per Jordi Montia i Marta Hugas, que s’han realitzat amb el suport de la Comissió de Recerca. A banda, la directora Mireia Darnaculleta ha participat activament en el Comitè organitzador del Congrés i farà de moderadora a la taula rodona “Subjeccions físiques: realitat i futur”.

Programa del congrés en aquest enllaç.

Activitats a Palamós Gent Gran

Juny

Música, dansa, gimcana, arrossada… per a rebre l’estiu, amb la festa de comiat “Apadrina un avi” de Cáritas, i com a activitats, al llarg del mes de juny hem comptat amb la participació de Gospel d’Aro, l’actuació musical dels alumnes de l’Escola Vedruna de Palamós, el “Festival de la música” tradicional espectacle a càrrec dels voluntaris de la Creu Roja, l’exhibició de ball dels residents i ballarins de Cobos Mika, el concert de piano del alumnes de l’escola de música de Sant Feliu de Guíxols, la cantada d’havaneres a càrrec del Casal de l’Amistat de Calonge, la tradicional gimcana dels residents i una arrosada al jardí del centre.

 

Setembre

Al mes de setembre sortida lúdica per a usuaris i residents amb el tren turístic de l’Eurocamping de Sant Antoni de Calonge. En total, una seixantena de persones van gaudir d’una matinal a l’aire lliure des del Passeig de Sant Antoni de Calonge fins a Torre Valentina, tornant pels carrers interiors de Sant Antoni i continuant pel Passeig de Palamós, passant pel port, el Club Nàutic i arribant a la Fosca.

Un any més, la sortida va ser possible gràcies a La Sarfa – Grup Moventis, que va costejar el trajecte.

Desembre

Exposició fotogràfica a Palamós Gent Gran sota el nom “Ballar és respirar la vida”. La mostra ha recollit les fotografies del taller de dansa que Palamós Gent Gran ha realitzat durant el 2018 amb els seus residents gràcies a la col·laboració de Cobos Mika Company.

El projecte “Ballar és respirar la vida” s’ha dut a terme gràcies a l’Obra Social la Caixa, que el va subvencionar i es va iniciar a l’octubre de 2017 i ha finalitzat el juny del 2018, amb una  exhibició per part dels residents dels balls apresos durant aquest mesos.

Aquesta és la 10a exposició fotogràfica que el centre realitza anualment a finals d’any per tant als usuaris com als familiars alguns temes que es treballen al centre, com poden ser les activitats socioculturals o el medi ambient, entre altres.

L’Obra Social La Caixa subvenciona el projecte “Una flor, un somriure”

S’ha rebut una subvenció de 2.833,10€ que ha servit per identificar totes les plantes del jardí de Palamós Gent Gran.

La Fundació Oncolliga reconeix la tasca d’Esther Vilert i els metges i metgesses de família del Baix Empordà

En un acte celebrat a Palafrugell la Fundació Oncolliga ha fet un reconeixement als professionals sanitaris per informar sobre el càncer.

Aquest any, els homenatjats han estat Joaquim Bosch i Esther Vilert, Directora d’Atenció Primària de SSIBE, que han recollit el reconeixement en representació de tots els metges i metgesses de família de les àrees bàsiques de Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà.

Celebrem el Nadal

El dia 20 de desembre hem celebrat l’arribada de les festes nadalenques amb tots els nostres treballadors i treballadores i també hem aprofitat per fer un homenatge als jubilats d’aquest 2018, fer un repàs als principals temes destacats de l’any i celebrar el lliurament dels premis del 17è concurs de fotografia SSIBE amb la presentació de la nadala institucional.