CAMPANYES 2019-06-13T12:00:22+00:00

L’Hospital de Palamós celebra el seu 250è aniversari

Al juliol hem presentat la campanya de commemoració dels 250 anys de l’Hospital de Palamós i es va crear un grup de treball format per treballadors i extreballadors de l’entitat per  preparar les diferents activitats que pibotaran sobre tres eixos: passat, present i futur.

Per celebrar l’efemèride s’ha creat una marca específica per a l’aniversari mitjançant una línia que dibuixa el número 250, es fa referència a l’atenció sanitària contínua i alhora es remarquen les 4 fites històriques del nostre centre: 1768 (testament de Mossèn Miquel Costa); 1952 (es construeix un nou edifici); 1980 (transformació de l’hospital en un hospital d’aguts i d’àmbit comarcal i que forma part de la XHUP); 2018 (actualitat).

Altres activitats previstes són editar el llibre “Els Hospitals de Palamós: 700 anys d’història” de l’historiador Gabriel Martín; una campanya de recollida de fotos; i activitats amb les escoles i els instituts del Baix Empordà.

25 anys ABS Torroella de Montgrí, hem millorat la nostra assistència?

El dia 20 de novembre hem celebrat aquest aniversari amb un acte al Museu de la Mediterrània  de Torroella de Montgrí fent un reconeixement al treball de tots els professionals i evolució d’aquesta ABS.

Al juny de 1993 es va posar en funcionament l’ABS de Torroella de Montgrí. Va ser l’inici de la constitució del Consorci Assistencial del Baix Empordà.

El programa va incloure una xerrada de la Dra. Margarita Bou, que era la Directora d’Atenció Primària quan es va constituir l’àrea bàsica de salut i una taula rodona amb professionals l’ABS de Torroella de Montgrí, una usuària i representació de la Regió Sanitària Girona.

Tens una urgència? Vine a primària!

El mes de juny hem repetit la campanya per a recordar als nostres usuaris que a vegades s’acudeix a les urgències de l’hospital amb problemes de salut lleus que poden ser atesos a altres centres d’atenció continuada com els CAP o els consultoris locals. Aprofitem la campanya per recordar quin són els reforços d’estiu, els nostres centres i els horaris d’atenció.

Jornada “Donació d’òrgans i teixits: per què m’ho expliques a mi?”

Ha estat el 15 de març, i conjuntament amb la delegació de Palamós de la Fundació Oncolliga Girona vam organitzar aquesta jornada que va anar a càrrec de Núria Masnou, coordinadora de transplantament de l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona.

Xerrada per a pares i mares: Els antibiòtics, amics o enemics?

Va ser el 13 de març, organitzat per l’AMPA de l’Escola Guillem de Torroella de Montgrí i va anar a càrrec de la metgessa de família Laura Roca i la infermera Maria José Sánchez, totes dues professionals del Centre d’Atenció Primària de Torroella. Es va tractar quin és l’ús correcte i incorrecte dels antibiòtics i també el concepte de resistència dels bacteris als antibiòtics, un dels principals motius d’alarma mundial.

Exposició Ma d’infermeria

S’ha exposat a l’Hospital de Palamós del 10 d’abril al 2 de maig. El mateix 10 d’abril va tenir lloc la conferència “La mirada visible de la infermera” a càrrec de Gemma Bruna, periodista i autora del llibre Ma d’infermera.

Exposició sobre el Programa de Cribratge de càncer de còlon i recte al CAP de Palamós

L’exposició, que aquest mes de setembre s’ha iniciat a l’ABS Palamós, es fa en col•laboració amb l’AECC -Catalunya contra el Càncer. Vol conscienciar sobre la importància de participar en el programa de cribratge així incrementar la participació de la població citada al programa.

Conferència psicoeducativa sobre càncer colorectal

Amb la col·laboració de la Fundació Oncolliga Girona el dia 20 de març s’ha fet una conferència psicoeducativa sobre el càncer colorectal amb l’objectiu de complementar la informació que reben els afectats per la malaltia i els seus familiars a càrrec de la Dra. Piedad del Moral, metgessa adjunta del servei de cirurgia.

Grup de suport a Palamós destinat a persones afectades per alguna malaltia oncològica

A partir de l’abril l’AECC-Catalunya contra el Càncer ha creat a Palamós el grup terapèutic “AFRONTANT EN CÀNCER” per a obtenir respostes emocionals que es puguin englobar en el context general de la malaltia a fi i efecte de contribuir a l’empoderament del pacient perquè pugui relacionar-se amb el seu entorn familiar i social de manera assertiva i així establir amb aquests entorns, xarxes de suport entre iguals, i està supervisat per la psicòloga Mariona Riera.

Xerrada sobre la sexualitat en el càncer

Amb la col•laboració l’AECC-Catalunya contra el Càncer el 27 de febrer a l’hospital s’ha fet aquesta xerrada a càrrec de Marina Castro i Leonarte, psicòloga especialitzada en sexologia i teràpia de parella.

Consulta la resta de campanyes realitzades a l’apartat Comissions i Comitès de Qualitat d’aquesta memòria.