PRESENTACIÓ 2019-07-22T08:11:09+00:00
Lluís Puig Martorell

Us presentem la Memòria de Sostenibilitat SSIBE 2018 que aquest any és en format web, fàcil de navegar, i on posem en relleu la part visual i gràfica. A més és en format responsiu per facilitar al màxim la seva consulta i que sigui una eina de referència per al professional i per al ciutadà.

Aquest 2018 hem celebrat dos aniversaris especialment rellevants. El 31 de maig hem iniciat una campanya de commemoració dels 250 anys de l’Hospital de Palamós, amb un seguit d’accions que giraven entorn del present, passat i futur de la nostra institució. Alhora, al novembre hem celebrat també els 25 anys de l’ABS de Torroella de Montgrí, la primera àrea bàsica de salut del Consorci Assistencial del Baix Empordà (CABE) i posteriorment del grup SSIBE.

Ha vist la llum el Pla Estratègic 2018-2021, que ha estat possible gràcies a la participació de professionals i que actualitza la nostra missió, visió, valors i defineix les nostres prioritats estratègiques per als propers anys.

Els resultats obtinguts d’enguanyens indiquen que els nostres usuaris estan satisfets amb l’atenció hospitalària amb un resultat per a l’hospital de Palamós de 8,91 (sobre 10) i en l’atenció primària se situa entre el 7,71 i el 7,96 en les nostres ABS. S’observa un lleu descens en aquest àmbit que ens obliga a seguir treballant en la millora contínua i posant la persona al centre de la nostra atenció.

Pensant en els nostres pacients més petits, al juliol hem inaugurat els espais pintats a les àrees pediàtriques i a l’àrea quirúrgica de l’Hospital de Palamós i al CAP de Palafrugell, el projecte va ser realitzat per Humanitzem Hospitals d’Ignasi Blanch i Donem color a la nostra sanitat d’AcompanyArt.

Per tal de poder disposar dels espais més adequats per a l’usuari, els seus acompanyants, i a la vegada també per un millor desenvolupament de les tasques dels professionals, hem  continuat les obres a la planta baixa de l’hospital i hem posat en funcionament la nova cuina i els vestidors dels professionals.

Al novembre, hem estrenat la pàgina web enfocada a ciutadania: amb tràmits en línia, més protagonisme dels nostres centres i la nostra responsabilitat social corporativa.

A nivell assistencial s’ha mantingut l’activitat als tres nivells d’atenció primària, especialitzada i sociosanitària. Com a fets rellevants, destaquem que a l’Hospital de Palamós hem realitzat la primera ecografia cardíaca transesofàgica al novembre, hem posat en marxa la nova unitat del son a l’octubre i conjuntament amb Palamós Gent Gran hem aconseguit 54 donacions de còrnies.

En relació als professionals, i pel que fa a les condicions laborals, ha estat possible aplicar millores a nivell retributiu en tots els convenis, alhora que a nivell de jornada i permisos; l’estabilitat del marc del II Conveni Col·lectiu de la Sanitat Concertada, va permetre incorporar un augment retributiu de l’1,95% per a tots els treballadors. No només s’ha millorat la retribució, sinó que s’ha avançat en la formació amb un augment del 59% en hores respecte el 2017.

La Responsabilitat Social Corporativa forma part de nosaltres i hem estat, per exemple,  l’empresa amb més participants a la sisena cursa de l’Oncotrail, amb vuit equips, i gràcies a la donació d’Oncolliga s’han pogut comprar nous aparells per al Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital de Palamós. Hem presentat al nostre nou ambaixador solidari, el futbolista Xavi Hernández i hem continuat treballant conjuntament amb la seixantena de voluntaris que ens ajuden dia a dia a prestar una assistència més propera.

Encarem l’any 2019 amb el repte d’enfocar-nos amb el Pla estratègic definit per poder complir la nostra missió, contribuir a millorar la salut de les persones amb una atenció integral i de qualitat.